Logo

Τυχερά παιχνίδια: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο



 
 

froutakia_11-04-2011Τα “φρουτάκια” δεν χρειάζονται. Εάν θέλει η κυβέρνηση να εισπράξει και άλλα χρήματα, να το κάνει χωρίς να καταστρέψει τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή την αντίδραση όλων σχεδόν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, είκοσι βουλευτές που μετέχουν στον ΚΤΕ, ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, ενώ κάποιοι από αυτούς δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της Βάσως Παπανδρέου η οποία υπογράμμισε: «Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών  ενδιαφέρεται μόνο για  την είσπραξη χρημάτων. Αν όμως είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε... τα ναρκωτικά και την πορνεία ώστε να έχει έσοδα το κράτος».

Το μόνο υπερασπιστικό επιχείρημα του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν, ότι πρέπει κάποτε να μπούν ρυθμοστικοί κανόνες για τη  διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών και ότι τα έσοδα μετά την ισχύ του νέου νόμου, θα ανέλθουν στο ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Λιτζέρης σε έντονο ύφος απάντησε: «Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός και του χρόνου, όταν... θα ρέει το χρήμα;».

Το “αντάρτικο” των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει μείζον θέμα, αφού το νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί δυο φορές από το Υπουργικό Συμβούλιο και αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Έτσι, σήμερα Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια θα τύχει νέας επεξεργασίας, ώστε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις που διατύπωσαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις