Logo

Δείξε μου τον εγκέφαλό σου να σου πω τι ψηφίζεις !(vid)



 
 

brain_11.4.2011Το σχήμα του εγκεφάλου σας μπορεί να υποδηλώνει τις πολιτικές σας απόψεις, λένε οι επιστήμονες.

Ερευνητές του University College του Λονδίνου, μελέτησαν 90 εγκεφάλους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, έχουν διαφορετικούς εγκεφάλους.

Ακτινογραφίες των εγκεφάλων έδειξαν ότι τα άτομα με φιλελεύθερες πολτικές απόψεις, έτειναν να έχουν περισσότερο ανεπτυγμένο το τμήμα του εγκεφάλου τους που επεξεργάζεται συγκρουόμενες πληροφορίες, κάτι που μπορεί να κατευθύνει τη σκέψη μέσα σε ένα φάσμα από την ανοχή έως την αβεβαιότητα και προς την πιο ελεύθερη σκέψη.

Από την άλλη, οι πιο συντηριτικοί, είχαν περισσότερο ανεπτυγμένο το τμήμα εκείνο που πυροδοτεί το φόβο και αναγνωρίζει τις απειλές και έτσι τείνουν στο να ενσωματώνουν συντηριτικές απόψεις στις πολιτικές τους ιδέες.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν η δομή του εγκεφάλου καθορίζεται από τη φύση ή από την ανατροφή, αλλά λένε ότι ίσως υπάρχουν διαφορές που καθορίζουν κάποιες τάσεις, όπως γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική.

Όλες αυτές οι τάσεις, λένε, μπορεί να συνδέονται με ιδιαιτερότητες της κάθε προσωπικότητας και τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένος ο εγκέφαλός μας.

Υπάρχει βέβαια και αντίλογος. Για παράδειγμα, αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε τι είδους εγκέφαλο έχουν οι άνθρωποι που αλλάζουν πολιτικές πεποιθήσεις;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11.4.2011 από directNews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις