Logo

ΗΠΑ: Άρωμα με εσάνς... μπέικον !



 
 

baconfragrance_11.4.2011Κάποιοι το χαρακτήρισαν ως σημάδι ότι πλησιάζει η Αποκάλυψη. Αλλά κάτι τέτοια δεν πτοούν τον 44χρονο Τζον Λέυντον από το Σικάγο, που λανσάρει στην αγορά ένα νέο άρωμα με ...εσάνς από μπέικον και είναι εξαιρετικά περήφανος για το προϊόν του.

Το άρωμα ονομάζεται “bacōn”, πωλείται προς 36 δολάρια το μπουκάλι, μέσω της ιστοσελίδας fargginay.com και προσφέρεται σε απαλή και έντονη έκδοση (Gold και Classic), ενώ διαφημίζεται ότι “αιχμαλωτίζει τη μυρωδιά ενός κυριακάτικου πρωινού”!

Ο 44χρονος δηλώνει ότι εμπνεύστηκε το άρωμα πριν από δύο δεκαετίες στο Παρίσι. Καθόταν – λέει – μόνος του σε ένα καφέ και άκουσε τους διπλανούς του να συζητούν για το πόσο αγαπούσαν το μπέικον.

Λάτρης και ο ίδιος του εδέσματος, μπήκε στην κουβέντα και τότε του μίλησαν για το θρύλο του John Fargginay, ενός παρισιάνου χασάπη των αρχών του 20ου αιώνα, που κατάφερε να παράγει το πρώτο άρωμα μπέικον που σύντομα έγινε το αγαπημένο του διεθνούς τζετ σετ. Δυστυχως, η φόρμουλα χάθηκε σε μια πυρκαγιά το 1924, του είπαν.

Αν και στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Fargginay δεν υπάρχουν πουθενά, ο Λέυντον αποφάσισε να αφιερώσει 10 χρόνια από τη ζωή του στην ανάκτηση της χαμένης φόρμουλας. Αφού συνεργάστηκε με τέσσερις διαφορετικούς οίκους αρωματοποιίας, τελικά βρέθηκε ο σωστός άνθρωπος.

Ο Bruce Garlick, αρωματοποιός απο την Ατλάντα που το όνομά του σημαίνει σκόρδο, είναι εκείνος που κατάφερε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσοι θέλετε να σκορπάτε γύρω σας άρωμα... ψημένου γουρουνιού που διαρκεί, τώρα έχετε τη δυνατότητα.

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις