Logo

'Ενας στους τρεις μετανάστες που πάσχει από φυματίωση, δεν υποβάλεται σε θεραπεία !



 
 

tuberculosis_08-11-2010Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και πάσχουν από ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία... 

και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας πρόβλημα για την δημόσια υγεία. 

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ), η παρουσίαση του οποίου έγινε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας. Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που κρίθηκαν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση, δεν προσήλθε ποτέ στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ειδική θεραπευτική αγωγή. 

Στην παραπάνω έρευνα τα επίπεδα των μεταναστών που παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση, σε σύγκριση με τον ελληνικό πληθυσμό, χαρακτηρίζονται τρομακτικά υψηλά.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων ενδεικτικά αναφέρει: «Η διαφυγή ενός τόσο υψηλού ποσοστού (33,6%) ατόμων με ενεργό φυματίωση, που αρνήθηκαν την εισαγωγή στο νοσοκομείο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, καθόσον παραμένουν με την ενεργό νόσο τους, χωρίς θεραπεία ανάμεσα σε υγιείς συμπολίτες τους και τον ελληνικό πληθυσμό. Πρέπει η Πολιτεία να βρει τρόπους να επιλύσει αυτό το πρόβλημα διαφυγής».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις