Logo

Αποπλάνηση 13χρονης μέσω διαδικτύου από 30χρονο



 
 

apoplanisi_12-4-2011Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκου φέρεται να διέπραξε 30χρονος από τις Σέρρες, ο οποίος συνομιλούσε μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή με 13χρονη μαθήτρια, παριστάνοντας... την καθηγήτρια!

Η δράση του 30χρονου αποκαλύφθηκε μετά τις έρευνες που διενήργησε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου απευθύνθηκε η μητέρα της 13χρονης, γνωστοποιώντας τη συνομιλία της κόρης της μέσω διαδικτύου, καθώς υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την… καθηγήτρια.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της ανήλικης υπέβαλε έγκληση, κατά αγνώστου ατόμου, χρήστη του διαδικτύου, το οποίο είχε επικοινωνία με τη 13χρονη κόρη της, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «msn – messenger» (πρόγραμμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο).

Σύμφωνα με την έγκληση της μητέρας το  άγνωστο άτομο εμφανίστηκε ως καθηγήτρια μαθηματικών και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης.

Στη συνέχεια, μέσω των συνομιλιών με το «msn – messenger» και τη χρήση της κάμερας του Ηλεκτρονικού υπολογιστή, το άγνωστο άτομο προέβη στην αποπλάνησή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 13χρονης.

Με βάση την έγκληση της μητέρας, το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολούθησε τα ψηφιακά ίχνη του διαδικτυακού συνομιλητή της 13χρονης.

Ειδικότερα, επί περίπου δύο μήνες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλυαν τα ψηφιακά στοιχεία επικοινωνώντας, παράλληλα, με διαδικτυακές εταιρείες της αλλοδαπής, μέχρι που έφθασαν στην ηλεκτρονική "ταυτότητα" του  30χρονου Σερραίου.

Έτσι, κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στις Σέρρες και πραγματοποίησε κατ' οίκον έρευνα στην  οικία του 30χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το lap top  του φερόμενου ως δράστη ερευνήθηκε από εξειδικευμένο αξιωματικό, ο οποίος εντόπισε σε αυτό στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κάτοχός του εισήλθε στο διαδίκτυο το κρίσιμο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιοώντας το επίμαχο όνομα χρήστη .

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο 30χρονος παράδέχθηκε, κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, ότι εισερχόταν στο «msn – messenger», δήλωνε «καθηγήτρια μαθηματικών» και συνομιλούσε με την 13χρονη.

Κατόπιν όλων αυτών διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών  δικογραφία για «αποπλάνηση ανηλίκου μέσω διαδικτύου» με δράστη τον 30χρονο, ο οποίος, ωστόσο, δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όπως διευκρίνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών Στέφανος Μάνταλος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις