Logo

Ιαπωνία: Σε επίπεδα Τσέρνομπιλ η ραδιενέργεια !



 
 

maska_12.4.2011Στο επίπεδο 7, την τελευταία βαθμίδα της κλίμακας πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων, αναβάθμισε η Ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας, τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα, τοποθετώντας την σε επίπεδο ανάλογο με την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

Η βαθμολογία σημαίνει "απελευθέρωση σε σοβαρό βαθμό ραδιενεργών ουσιών με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον" και αφορά στην αρχική εκτίμηση της κατάστασης, η οποία φαίνεται ότι είχε υποτιμηθεί.

Μόνο η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ έχει καταταχθεί στο επίπεδο 7 της κλίμακας πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων, παγκοσμίως, αν και διευκρινίζεται ότι το επίπεδο των ραδιενεργών εκπομπών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα δεν αναλογεί παρά στο 10% των εκπομπών που μετρήθηκαν το 1986 μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

Στο μεταξύ, δεύτερος ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 6,3 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Φουκουσίμα.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά οι υπεύθυνοι του πυρηνικού εργοστασίου εκκένωσαν προληπτικά κάποια κτίρια. Νωρίτερα σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2011 από directNEWSgr


Τελευταίες Ειδήσεις