Logo

Το Μάιο η νέα ατομική έκθεση της Τίνας Καραγεώργη



 
 

karagewrgi_12-4-2011

karagewrgi2_12-4-2011Το δάσος μέσα μας” είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης της Τίνας Καραγεώργη, που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» από τις 5 έως τις 28 Μαΐου 2011.

Πρόκειται για δημιουργίες, οι οποίες συμβολίζουν συναισθήματα και επιθυμίες και στοχεύουν να δημιουργήσουν εσωτερική γαλήνη στο θεατή.

karagewrgi4_12-4-2011Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εν λόγω αίθουσας τέχνης, η έκθεση - θα εγκαινιαστεί στις 5 Μαΐου 2011 και τον κατάλογό της προλογίζει ο φιλόσοφος Αλέξανδρος Νεχαμάς - «αποτελείται από μια κεντρική εγκατάσταση από χαρτί, μελάνι και κεραμικές φόρμες -που δίνει και τον τίτλο της έκθεσης - την οποία πλαισιώνει μία ενότητα έργων με τίτλο “Ο κήπος του ποιητή”».

 

Η εγκατάσταση στέκεται απέναντι στο θεατή ως «εσωτερικό τοπίο - ένα δάσος σκιών σπαρμένο με μαύρα και λευκά υπερμεγέθη άνθη και φύλλα ξεριζωμένα, σαν σύμβολα συναισθημάτων και επιθυμιών

Αντίθετα, “Ο κήπος του ποιητή”, προκαλεί «μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης» με έργα «στα οποία η γραφή – μη αναγνώσιμη – άλλοτε πέφτει σαν βροχή κι άλλοτε σχηματοποιείται.»

karagiwrgi3_12-4-2011Σημειώνεται, ότι η Τίνα Καραγεώργη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Δ. Μυταρά. Δ. Κοκκινίδη, ενώ τελείωσε το εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη με άριστα.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στις σχολές Byam Shaw School of Art και στο St. Martin’s School of Art, έχοντας ως καθηγητές τους Allan Reynolds και Stella Marsden.

Η καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός Ελλάδας.

Επίσης, το 2008 παρουσίασε τα έργα της σε ατομική έκθεση στο Βερολίνο στο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ τον Αύγουστο 2009 έλαβε μέρος, με επίσημη πρόσκληση, στη Διεθνή Μπιενάλε Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα και συγκεκριμένα στο Ιντσεον της Σεούλ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις