Logo

Εννέα οι νεκροί από πτώση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα στην Αλβανία



 
 

troxaio_tepeleni_09-11-2010Αυξήθηκε στους εννέα ο αριθμός της λίστας των νεκρών και στους 30 των τραυματιών, εκ των οποίων οι δέκα είναι σε σοβαρή κατάσταση, του τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων  το οποίο έπεσε σε χαράδρα που  βρίσκεται κοντά στο Τεπελένι της Αλβανίας.

Ο οδηγός του λεωφορείου που δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά είναι Έλληνας, ενώ κατά τις πληροφορίες όλοι οι επιβάτες  έχουν αλβανική υπηκοότητα. Οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πλήρως για το λόγο αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση του οδηγού. 

Το λεωφορείο ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης από την Αλβανία  για να εκτελέσει το δρομολόγιο Τίρανα - Αθήνα. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι την ώρα του δυστυχήματος είχε ξεσπάσει  καταιγίδα. Στο στενό οδόστρωμα, που  βρίσκεται στην περιοχή Μπόλσι, έξω από το χωριό Βράτανα και κοντά στο Τεπελένι, προφανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών μια νταλίκα που διερχόταν από το σημείο έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο. Ο οδηγός του τελευταίου για να αποφύγει τη σύγκρουση πάτησε φρένο, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να γλιστρήσει και να βρεθεί στο κενό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση   των αλβανικών Αρχών οι οποίες, ωστόσο, δεν ζήτησαν τη συνδρομή της Ελλάδας που προσφέρθηκε να διαθέσει ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των επιβατών του λεωφορείου.

Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο των Τιράνων, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κοντινό νοσηλευτικό ίδρυμα του Μπόλσι, ενώ σε ετοιμότητα, για παν ενδεχόμενο, βρίσκεται το νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις