Logo

Πάστορας έκλεβε το παγκάρι για να βλέπει... τσόντες στο διαδίκτυο



 
 

pastoras_9-11-2010Ιερωμένος ήθελε να βλέπει πορνό στο διαδίκτυο τινάζοντας στον αέρα το ταμείο της ενορίας. Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Harvill της Βοστώνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Eagle Tribune o αιδ. Κeιth  LeBlanc  κατηγορείται για  πλαστογραφία και υπεξαίρεση  83.147 $ από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κατά τη διάρκεια της θητείας του σ’ αυτήν.  Μεγάλο μέρος των χρημάτων που καταχράστηκε δαπανήθηκε… σε πορνογραφική  ενασχόληση, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση της  αστυνομίας.

Ο LeBlanc είχε μια πιστωτική κάρτα των 25.000$ που χρησιμοποιούσε για πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

Τα χρήματα τα εκταμίευε από τις εισπράξεις της εκκλησίας αφού ήταν ο μοναδικός διαχειριστής και όποτε χρειαζόταν πλαστογραφούσε το όνομα της προέδρου της επιτροπής οικονομικών της ενορίας,όπως εξάλλου ομολόγησε κι ο ίδιος μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας ο LeBlanc, τα χρήματα που έπαιρνε από την ενορία τα χρησιμοποιούσε επίσης και για να πληρώσει  προσωπικά του εξοδα όπως  διάφορους λογαριασμούς, το μίσθωμα του σπιτιού του, τα έξοδα του  αυτοκινήτου του  και φυσικά όλες τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Μετά τη σύλληψή του βέβαια ο πάστορας παραδέχτηκε  ότι «έχει έναν εθισμό…στις πορνοταινίες  και χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς…».

Η βοήθεια φυσικά και του παρασχέθηκε, αφού ο «ζωηρός» πάστορας εστάλη σε κλινική στην Πενσυλβάνια, η οποία ειδικεύεται στη θεραπεία "προβλημάτων συμπεριφοράς» του κλήρου.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια το γεγονός ότι ο LeBlanc  ήταν ιδιαίτερα αρεστός στο ποίμνιό του. Ενορίτες και άλλοι κάτοικοι “έπεσαν από τα σύννεφα” όταν  γνωστοποιήθηκε  το... “θεάρεστο έργο του”.

Πάντως η Αρχιεπισκοπή φρόντισε να απαλύνει τον πόνο τους με δήλωση που έχει ως εξής: “Μετά απ΄ αυτό θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τον πατέρα LeBlanc, για την ενορία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, και για όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτά τα γεγονότα”.

Επίσης και έτερος πάστορας δήλωσε εκ μέρους της τοπικής  καθολικής κοινότητας: "Η προσευχή είναι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε." Και συνέχισε: “Oι άνθρωποι αναμένουν συχνά τελειότητα από την ιεροσύνη, αλλά δεν λειτουργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο”.

Πάντως στο ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας δεν διευκρινίζεται αν ανάμεσα στις προτιμήσεις του πάστορα συμπεριλαμβάνονταν και οι δικές μας Τζούλια Αλεξανδράτου και Μαριάννα Ντούβλη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις