Logo

Ο Π. Βλαστός κατηγορεί ΕΥΠ και ΕΛΑΣ γιατί υπέκλεπταν τις συνομιλίες του !



 
 

p_vlastos_9-11-2010Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων - το οποίο  συνεδριάζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας - έκανε δεχτό το αίτημα των κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», για τη διαβίβαση των αιτήσεων που είχε υποβάλει η ΕΥΠ προς τον Εισαγγελέα, προκειμένου να της επιτραπεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εμπλεκομένων προσώπων στην απαγωγή του εφοπλιστή  Περικλή Παναγόπουλου.

Οι συνήγοροι των βασικών κατηγορουμένων στην εκδικαζόμενη υπόθεση στο σχετικό αίτημά τους υποστήριξαν ότι παράτυπα είχε δοθεί άδεια στην ΕΥΠ να παρακολουθήσει τα τηλέφωνα των πελατών τους.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκαν πως  για την ενέργεια αυτή χρειαζόταν βούλευμα  από το Δικαστικό Συμβούλιο και όχι απλή έγκριση από Εισαγγελέα, αφού οι λόγοι εθνικής ασφάλειας, που είχε επικαλεστεί η ΕΥΠ, δεν περιλαμβάνουν σύμφωνα  με το νόμο, την απαγωγή εφοπλιστή. Έτσι οι σχετικές αιτήσεις της ΕΥΠ θα διαβιβαστούν πλέον στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα περιληφθούν στη δικογραφία, ώστε να λάβουν γνώση οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους.

Εξάλλου  ο Παναγιώτης Βλαστός, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο «συνδικάτο», ενώ θεωρείται και ο ηθικός αυτουργός στην απαγωγή Παναγόπουλου,  επανέφερε στο δικαστήριο το θέμα των απομαγνητοφωνήσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών, που είχε καταγράψει η ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υπέβαλε ένσταση για πλαστότητα των σχετικών εγγράφων, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί που έκαναν τις απομαγνητοφωνήσεις αλλοίωσαν σημαντικά τμήματά τους ,παρέλειψαν να απομαγνητοφωνήσουν άλλα, ενώ άλλαξαν και  ημερομηνίες σε κάποιες συνομιλίες! Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για να απαντήσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις