Logo

Επαναστατική ανακάλυψη για τις μεταμοσχεύσεις αίματος !



 
 

petri_dish_09-11-2010Επαναστατική ιατρική μέθοδος σύμφωνα με την οποία θα δημιουργείται αίμα από ανθρώπινο δέρμα ανακοινώθηκε από ερευνητές του...

Πανεπιστημίου McMaster του Καναδά κι είναι πιθανόν να δώσει ελπίδες σωτηρίας σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς σ’ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, αυτή η συγκλονιστική ανακάλυψη σημαίνει ότι οι ασθενείς που θα χρειάζονται αίμα για να χειρουργηθούν, για θεραπεία του καρκίνου ή για θεραπεία ασθενειών του αίματος, όπως είναι η αναιμία, θα έχουν την δυνατότητα να τους παρασχεθεί αίμα που θα έχει δημιουργηθεί από ένα τμήμα του ίδιου τους του δέρματος.

Ο επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, Mick Bhatia, δήλωσε ότι τα κύτταρα του δέρματος που αφαιρούνται από τον ασθενή, είναι δυνατόν να πολλαπλασιαστούν μέσα σε ένα τρυβλίο (ιατρικό εργαστηριακό σκεύος)  και να μετατραπούν σε μεγάλη ποσότητα κυττάρων του αίματος, τα οποία, με τη σειρά τους,  μπορούν να πολλαπλασιαστούν κι αυτά.

«Ευελπιστούμε ότι θα μπορούν να αφαιρεθούν από τον ασθενή γύρω στα 3-4 εκατοστά δέρματος, ότι θα μετατραπούν σε αίμα μέσω της σχετικής διαδικασίας και ότι στο τέλος, θα έχει παραχθεί αρκετό αίμα για μεταμόσχευση ενός ενήλικα», δήλωσε  ο Bhatia, επιστημονικός διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Βλαστοκυττάρων και Καρκίνου στην Ιατρική Σχολή McMaster Michael G. DeGroote.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν κατευθείαν τα κύτταρα, χωρίς να χρειαστεί να τα μετατρέψουν πρώτα σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα και στη συνέχεια να τα μετατρέψουν σε αίμα.

Η πρωτοποριακή αυτή έρευνα προαναγγέλλει μια νέα εποχή για τη θεραπεία του καρκίνου και άλλων ασθενειών του αίματος καθώς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2010 από directNEWS  Πηγή: CNN


Τελευταίες Ειδήσεις