Logo

Πώς να κάνετε μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι



 
 

manicure-instructions_10-11-2010Το πιο κολακευτικό σχήμα νυχιών δεν είναι ούτε το μακρύ, ούτε το κοντό, ούτε το τετράγωνο, αλλά το «τετραγωνισμένο οβάλ», δηλαδή ούτε τελείως τετράγωνο, αλλά ούτε και εντελώς οβάλ. Μπορείτε να πετύχετε μόνες σας αυτό το σχήμα, λιμάροντας τα νύχια σας κατ’ εικόνα της καμπύλης που κάνουν  στη βάση τους. Τα τελείως τετράγωνα  κάνουν τα δάχτυλα να φαίνονται χοντρά, σύμφωνα με την ειδικό Deborah Lippmann.

Για να βεβαιωθείτε ότι  έχουν το ίδιο μάκρος μετά το λιμάρισμα, ευθυγραμμίστε τα με τα αντίστοιχα  του αντίθετου χεριού.

Αν  σας έχουν κιτρινίσει, βάλτε μια σταγόνα λεμονιού στο κάθε ένα και τρίψτε τα απαλά. Αντί να κουνάτε το μπουκαλάκι με το μανό πριν το χρησιμοποιήσετε, καλύτερα βάλτε το ανάμεσα στις παλάμες σας και  κυλήστε το αρκετές φορές, σαν να προσπαθούσατε να το ζεστάνετε. Με αυτόν τον τρόπο, ανακατεύετε το βερνίκι ομοιόμορφα και δεν δημιουργούνται φυσαλίδες στα νύχια σας όσο στεγνώνει το μανό.

Πριν απλώσετε το μανό σε καθαρά νύχια, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με ασετόν και περάστε τα με αυτό. Θα βοηθήσει να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα σαπουνιού που μπορούν να κάνουν το βερνίκι να ξεφλουδίσει εύκολα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε το βερνίκι σε λεπτές στρώσεις. Αρχίστε με μια λεπτή στρώση γυαλιστερού βερνικιού (βάση) και στην συνέχεια, απλώστε άλλη μία λεπτή στρώση του βερνικιού της επιλογής σας, αρχίζοντας από τη μέση του νυχιού και συνεχίζοντας πρώτα αριστερά και μετά δεξιά. Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση μετά από μερικά λεπτά, περάστε πάλι με το βερνίκι και τελειώστε απλώνοντας μία λεπτή στρώση βάσης και πάλι, ώστε τα να μην ξεφλουδίσει εύκολα το χρώμα και να γυαλίζουν.

Μόλις τελειώσετε το μανικιούρ σας, βρέξτε μια μπατονέτα με ασετόν και περάστε την γύρω από τα νύχια σας για να διορθώσετε τυχόν λάθη.

Επιταχύνετε την διαδικασία στεγνώματος του βερνικιού, χρησιμοποιώντας το πιστολάκι για τα μαλλιά (αφού το έχετε πρώτα ρυθμίσει ώστε να βγάζει κρύο αέρα) ή τοποθετώντας τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο, κρύο νερό για μερικά λεπτά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Πώς να κάνετε μόνες σχέδια στα νύχια σας


Τελευταίες Ειδήσεις