Logo

Μας κατανοούν, μας συμπονούν, αλλά... αδυνατούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης



 
 

lathrometanastes_10-11-2010Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τρέφουν … αισθήματα κατανόησης  και για το μείζον θέμα των λαθρομεταναστών, αλλά επί του πρακτέου αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αυτό  το συμπέρασμα  προκύπτει ξεκάθαρα  από την πρόσφατη  συνάντηση των 27 υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της  Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κατανοεί μεν την αδυναμία της Ελλάδας να επιλύσει μόνη της το πρόβλημα αυτό, αλλά  προσέθεσε, με μεγάλη δόση κυνισμού, πως η ΕΕ δεν έχει συζητήσει ακόμη το ενδεχόμενο να ιδρύσει ένα «μηχανισμό αλληλεγγύης» για την υποδοχή προσφύγων και από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη! Μάλιστα ο ίδιος, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του απέρριψαν το ενδεχόμενο να ανασταλεί η εφαρμογή της διάταξης Δουβλίνο ΙΙ,  που  προβλέπει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στη χώρα εισόδου τους!!

Από την πλευρά του βέβαια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνη της το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα στην τωρινή συγκυρία. «Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης», είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής, «δεν έχουμε τους πόρους ώστε να δεχθούμε και άλλους αιτούντες άσυλο». Αλλά βεβαίως… στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα όπως λέει και η λαϊκή παροιμία.

Πάντως για να μας χρυσώσουν το χάπι βρέθηκαν και τέσσερεις από τους είκοσι επτά υπουργούς Εσωτερικών (Βελγίου, Ολλανδίας, Φιλανδίας και Αυστρίας)  να υποστηρίξουν κατά την συνάντηση, ότι πρέπει επιτέλους  να σταματήσει η επαναπροώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα. Ωστόσο  και αυτοί στα ευχολόγια έμειναν…

Τέλος …για να μη μας ξεφύγει από το ρεπορτάζ, η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ Σεσίλια Μάλμσρτομ, η οποία είχε επισκευθεί τις προάλλες τη χώρα μας, επανέλαβε ότι είναι στα σχέδιά της ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου «πιο αποτελεσματικό και δίκαιο το οποίο θα βοηθά τις χώρες που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο συγκεκριμένο πρόβλημα». Καταλήγοντας η κυρία Επίτροπος εκστόμισε και τη φοβερή ατάκα: «Η αλληλεγγύη έχει πολλά πρόσωπα». Μόνο που το τεράστιο πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση το αντιμετωπίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, η Ελλάδα και όχι  τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις