Logo

Σπιτικές λύσεις για τη φροντίδα της επιδερμίδας



 
 

aggouri_maska_11-11-2010Η ειδικός στη φροντίδα του προσώπου, Kate Somerville, μας δίνει χρήσιμες λύσεις, με προϊόντα που όλοι έχουμε σπίτι μας, για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας.

Οι σπιτικές λύσεις μπορούν να αποδειχθούν πολύ αποτελεσματικές, αρκεί να θυμάστε: Κάθε φορά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε φυσικά συστατικά ή συστατικά που έχετε στο ψυγείο σας, χρησιμοποιείστε πρώτα λίγη ποσότητα στο δέρμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε κάποια ευαισθησία ή αλλεργία στο συγκεκριμένο συστατικό.

Ντεμακιγιάζ ματιών: Ελαιόλαδο ή λάδι από κουκούτσια σταφυλιού

Αν ξεμείνετε από ντεμακιγιάζ ματιών, ψάξτε για τη λύση στην κουζίνα σας. Το ελαιόλαδο ή το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τον σκοπό αυτό. Αυτά τα απαλά, φυσικά έλαια διαλύουν τους κόμπους που δημιουργεί η μάσκαρα ενώ ταυτόχρονα, θρέφουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επίσης, το λάδι βοηθάει στην ενδυνάμωση των βλεφαρίδων και τις βοηθάει να μακρύνουν.

Ασπιρίνη για την ακμή

 Η ασπιρίνη περιέχει ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ένα παράγωγο του σαλικυλικού οξέως. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα πολύ χρήσιμο συστατικό για την καταπολέμηση της ακμής. Ζεστάνετε μερικές κουταλιές νερό. Προσθέστε δύο ασπιρίνες (ολόκληρες) στο νερό, λιώστε τες με ένα κουτάλι και ανακατέψτε καλά. Στην συνέχεια, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας κάνοντας μασάζ και αφήστε το για περίπου πέντε λεπτά.

 Λευκότερα δόντια με χυμό φράουλας

 Κόψτε κατά μήκος μία μεγάλη φράουλα στη μέση. Τρυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι τη «σάρκα» της φράουλας ώστε να απελευθερωθεί ο χυμός της. Τρίψτε τη φράουλα στα δόντια σας με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Περιμένετε περίπου δύο λεπτά και μετά ξεβγάλτε τα καλά με νερό. Ο χυμός της φράουλας περιέχει φυσικά λευκαντικά, επομένως επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία δύο – τρείς φορές τη βδομάδα, θα αποκτήσετε λευκότερα δόντια με φυσικό τρόπο.

 Άμεση ανακούφιση από τα ερυθρά σημάδια στο πρόσωπο με παγωμένες φέτες αγγουριού

 Πάρτε ένα αγγούρι από το ψυγείο σας και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Ξαπλώστε και τοποθετήστε τις προσεκτικά στο πρόσωπό σας. Το αγγούρι θα μειώσει τα ερυθρά σημάδια και το πρήξιμο από το πρόσωπό σας και θα καταπραΰνει τυχόν ευαισθησίες.

Παγωμένη κομπρέσα για το κλείσιμο των πόρων

Βγαίνοντας από το ντούζ, παρατηρείτε ότι οι πόροι του προσώπου σας φαίνονται μεγάλοι. Σε αυτήν την περίπτωση, μουλιάστε για μερικά λεπτά μία πετσέτα μέσα σε νερό με παγάκια (η κρύα θερμοκρασία βοηθάει να κλείσουν οι πόροι). Στύψτε την πετσέτα καλά για να απομακρυνθεί το περιττό νερό και απλώστε την στο πρόσωπό σας για περίπου πέντε λεπτά. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το δέρμα σας θα φαίνεται πιο υγιές και αναζωογονημένο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Σπιτικές μάσκες για να περιποιήστε το πρόσωπό σας τον χειμώνα

Φυσικές συνταγές για λαμπερή επιδερμίδα


Τελευταίες Ειδήσεις