Logo

Αντικειμενικότητα από τα ΜΜΕ ζήτησε ο Πρωθυπουργός



 
 

Papandreou_11-11-2010Παρά τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες, τηρούμε την υπόσχεση για τη μείωση του ελλείμματος, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε συνέδριο για τα διεθνή ΜΜΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του με μία αναδρομή στους πρώτους 12 μήνες της διακυβέρνησής του και αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη, καθώς και στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, κάνοντας λόγο για αγώνα δρόμου.

Στους 12 μήνες που έχουν περάσει μας φάνηκε πολύ μακρύς δρόμος, ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε: «Δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου αν είχαμε χρόνο δεν θα ήταν τόσο επώδυνες οι αλλαγές». Σήμερα όμως προχωράμε με ταχύτητα τόνισε, και εκτίμησε πως η προσπάθεια και οι θυσίες αρχίζουν πλέον να αποδίδουν καρπούς. Αρχίζουν να παρουσιάζονται οι πρώτες ενδείξεις ζωής, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και έφερε το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας πως παρά τη δύσκολη συγκυρία το αποτέλεσμα έδειξε ότι υπήρξε συναίνεση και κατανόηση από την κοινωνία ότι όσα έγιναν, ήταν απαραίτητα για τη χώρα.

«Χρησιμοποιούμε την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για ανάπτυξη και αλλαγή... Πολλές φορές τα διεθνή ΜΜΕ δεν παρουσίασαν σωστά την οικονομική κρίση στη χώρα μας. Αλλες φορές έγραψαν ότι έπρεπε να πουλήσουμε τα ελληνικά νησιά για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για διόγκωση υπαρκτών προβλημάτων και άδικη κριτική στον ελληνικό λαό από ορισμένα ΜΜΕ, συντελώντας στο να δημιουργηθούν στερεότυπα εις βάρος του.

«Δουλειά σας είναι να είστε αντικειμενικοί και η δική μου δουλειά είναι να είμαι τίμιος και ειλικρινής απέναντί σας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου και πρόσθεσε:

«Είμαστε ένα έθνος που μπορεί να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Η χώρα μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού κατάφερε όμως να αποφύγει την καταστροφή».

Το συνέδριο «NewsXchange 2010», διοργανώνουν στην Αθήνα διεθνείς ειδησεογραφικοί οργανισμοί υπό την αιγίδα της European Broadcasting Union σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2010 από directNEWS πηγή: naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις