Logo

Ο Ριζάι απειλεί εισαγγελέα με τη 'Σέχτα Επαναστατών' !



 
 

rizai_11-11-2010"Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών! Εντάξει;". Με αυτή τη φράση απείλησε τον εισαγγελέα   Ιωάννη Αγγελή ο Αλκετ Ριζάι, όταν το δικαστήριο κήρυξε ένοχη τη σύντροφό του Ασπασία (Σούλα)  Μητροπία για μια σειρά κακουργημάτων ταυτίζοντας το πρόσωπό της με αυτό της μυστηριώδους 'Αλεξάντροβα' η οποία είχε ενεργό συμμετοχή στη δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ο Αλκετ Ριζάι έδειξε με λόγια αλλά και με...έργα την περιφρόνησή του στο πρόσωπο του εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς λίγο πριν ξεστομίσει τη βαριά απειλή εξφενδόνισε εναντίον του ένα  χαρτομάντιλο που κρατούσε στα χέρια του.

Μετά το πρωτοφανές αυτό περιστατικό πετάχτηκαν από όλες τις γωνιές της αίθουσας αστυνομικοί και μετέφεραν άρον-άρον τον αλβανό κακοποιό πίσω στα κρατητήρια. Ταυτόχρονα ο συνήγορος του Ριζάι  Σάκης Κεχαγιόγλου, άρχισε να ζητάει συγνώμες: "Εκφράζω τη διαφωνία μου και την αποδοκιμασία μου για την ενέργεια του εντολέα μου. Λυπούμαι ιδιαιτέρως, ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του", είπε συγκεκριμένα.

Ωστόσο δικαστικές πηγές τόνιζαν με νόημα ότι ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής ήταν εκείνος που είχε προτείνει την καταδίκη του Σ. Κεχαγιόγλου για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να έχει στην πλάτη του ποινή κάθειρξης 6 ετών...

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Αλκέτ Ριζάι κρίθηκε ένοχος για σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, ηθική αυτουργία από κοινού (με το Βασίλη Παλαιοκώστα) για αρπαγή του πιλότου του ελικοπτέρου, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοϊας, απόδραση,και κατοχή πλαστών αδειών οδήγησης.

Εξάλλου η σύντροφός του Ασπασία (Σούλα Μητροπία) κρίθηκε  ένοχη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγή από κοινού με άγνωστο άτομο, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοϊας, συμμετοχή σε απόδραση κρατουμένου, παράνομη οπλοφορία (για το μαχαίρι με το οποίο απειλούσε τον πιλότο) και χρήση πλαστών εγγράφων.

Τελικά το δικαστήριο γύρω στις 3 το μεσημέρι επέβαλε στο Ριζάι ποινή κάθειρξης 25 ετών και στην Ασπασία Μητροπία ποινή φυλάκισης 10 ετών. Επίσης σε  ποινή φυλάκισης  7 ετών καταδίκασε τον  'Ερβι Στέφανι στο σπίτι του οποίου είχε συληφθεί ο Ριζάι.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας Ιωάννης Αγγελής προτίθεται να υποβάλλει αναφορά στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκου προκειμένου να του γνωστοποιήσει επισήμως τα όσα συνέβησαν και να κρίνει  αν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η απειλή του Αλκετ Ριζάι  

Επιπλέον ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Αγγελής θα ενημερώσει για όσα έγιναν στη δίκη και  την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις