Logo

Βρέθηκε άγνωστο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι; (Vid)



 
 

dvnc_21-4-2011Οι επιστήμονες ερευνούν εάν ένα σκίτσο που βρέθηκε χωμένο μέσα σε ένα βιβλίο περίπου 70 χρόνια πριν, είναι ένα από τα πρώτα σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

(Δείτε το βίντεο) 

Το σχέδιο παρέμεινε κρυμμένο για περισσότερο από έναν αιώνα, μεταξύ του καλύμματος και της πρώτης σελίδας ενός βιβλίου, το οποίο ανήκε στον Καρδινάλιο της Γένοβας.

Στη συνέχεια, το βιβλίο κατέληξε στην κατοχή της οικογένειας Ponzellini όταν πωλήθηκε το σπίτι του καρδινάλιου και βρέθηκε από μέλος της το 1940.

Το περίπλοκο σκίτσο, το οποίο απεικονίζει έναν άνδρα με γένια και είναι σχεδιασμένο με κόκκινη κιμωλία, χρονολογείται γύρω στο 1473.

Στην αρχή, θεωρήθηκε ότι μπορεί να ήταν έργο ενός μαθητευόμενου του κορυφαίου ζωγράφου της Αναγέννησης, αλλά ο Ντα Βίντσι ήταν μαθητευόμενος ο ίδιος μέχρι τα τέλη του 1470 – γεγονός  που καθιστά τη συγκεκριμένη  θεωρία εξαιρετικά απίθανη.

Ο ιστορικός τέχνης Peter Hohenstaff, λέει πως είναι ιδιαίτερα πεπεισμένος ότι το σκίτσο αυτό είναι ένα από τα πρώτα σχέδια του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου, καθώς η σύνθεση του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε για το σκίτσο και η χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τη λεύκανση του χαρτιού, είναι και οι δύο παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποίησε ο Ντα Βίντσι σε άλλα γνωστά σχέδια.

Σύμφωνα με το CNN, μετά τη μελέτη των αποτελεσμάτων των δοκιμών, η Biblioteca Ambrosiana του Μιλάνο θα αποφασίσει για την αυθεντικότητα του σκίτσου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Τι κρύβουν τα μάτια της Μόνα Λίζα;

Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso: Η δυσλεξία το μυστικό της επιτυχίας τους !

Η Μόνα Λίζα ήταν... άντρας;


Τελευταίες Ειδήσεις