Logo

Στα δίχτυα ...της Δικαιοσύνης οι στημένοι αγώνες



 
 

stimena_12-11-2010Τέσσερις ομάδες που αγωνίζονταν στη Super League  κατά την περίοδο 2009 - 2010 περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων,  η νέα λίστα με ύποπτα για "στήσιμο" 'παιχνίδια που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ. 

Πρόκειται για έγγραφο της UEFA το οποίο διαβιβάστηκε στον κ. Μπιτσαξή μέσω του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και αφορά την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010.

Ειδικότερα η επίμαχη λίστα  περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες που έπαιζαν στη  Super League, οκτώ ομάδες που αγωνίζονταν στη Β΄Εθνική και μια ομάδα που μετείχε στη Γ΄ Εθνική. Οι αναφερόμενες  ομάδες  έπαιξαν σε 15 αγώνες των Ελληνικών Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων οι οποίοι κατά την UEFA  εμφανίζονται  με διάφορους βαθμούς υπόνοιας, ως "προσυνεννοημένοι".

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τη διαβίβαση του εγγράφου της UEFA ζητήθηκε η ποινική διερεύνηση των εγκληματικών πράξεων που ενδεχομένως έχουν τελεστεί. 

Ωστόσο, από παράγοντες στο χώρο του ποδοσφαίρου εκφράζονται ερωτηματικά αν η λίστα που απέστειλε τώρα ο κ. Πιλάβιος στο γενικό γραμματέα αθλητισμού είναι πράγματι νέα, ή  πρόκειται για αναφορά που βρίσκεται εδώ και περίπου πέντε μήνες στα 'συρτάρια' της ΕΠΟ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε  η ΕΠΟ δεν δίνει καμία απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι : 'Η θέση της ΕΠΟ  για τα ύποπτα παιχνίδια είναι σαφής και καθαρή: όλα στο φως και όποιος ευθύνεται να πληρώσει. Από εκεί και πέρα, κάθε στοιχείο που έχει ληφθεί από την UEFA για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη το δρόμο προς την τακτική δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2010 από directNEWS



Τελευταίες Ειδήσεις