Logo

Εντοπίστηκε ο αποστολέας του e-mail της αναδιάρθρωσης



 
 

email_21-4-2011Στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκε, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο αποστολέας και φερόμενος συντάκτης του κινδυνολογικού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας e-mail που προανήγγειλε αναδιάρθρωση του χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Για το λόγο αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - στο πλαίσιο του σχηματισμού δικογραφίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών μέσω διαδικτύου – υπέβαλλε, μέσω της Europol, αίτημα για συνεργασία προς τις διωκτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διαδικτυακά ίχνη έδειξαν ότι το επίμαχο e-mail στάλθηκε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας μεγάλου διεθνούς τραπεζικού Ομίλου, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη από αναλυτή της Citigroup.

Υπενθυμίζεται, ότι το e-mail που υποστήριζε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εστάλη τη Μ. Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικός παραλήπτης ήταν  στέλεχος μεγάλης ελληνικής τράπεζας, ενώ στη συνέχεια εστάλη σε χρηματιστηριακά γραφεία και σε γραφεία μεγαλοεπενδυτών.

Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος, μεταξύ άλλων,αναφερόταν: «τα τελευταία 20 λεπτά υπάρχει αυξημένος θόρυβος για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα...κατά τις τελευταίες ημέρες οι φήμες σχετικά με την αναδιάρθρωση έχουν ενταθεί παρα τις διαψεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση και ξένους επισήμους.»

Η αποστολή του έγινε μια ώρα πριν το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, το οποίο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο κινούνταν διστακτικά ανοδικά.

Μετά την αποστολή του e-mail άρχισε η πτωτική πορεία, που κατέληξε, με το κλείσιμο της συνεδρίασης, σε απώλειες του Γενικού Δείκτη της τάξεως των 1.400 μονάδων, για πρώτη φορά από τις 11 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, σήμερα η Citigroup σε ανακοίνωσή της, που εστάλη με e-mail  υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση, αναφέροντας: «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της».

Όσο για το πρόσωπο που φέρεται ως ο αποστολέας του e-mail, τον χρηματιστή και υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Διεθνών Αγορών της Citigroup Πολ Μος δεν θέλησε να παράσχει περισσότερες διευκρινήσεις, δηλώνοντας στο «Βήμα»: «Δεν επιθυμώ να κάνω κανένα σχόλιο. Σας παραπέμπω στις νομικές υπηρεσίες της τράπεζάς μου»


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις