Logo

Δημοπρατούνται χειρόγραφοι στίχοι του Τζον Λένον (Vid)



 
 

jnlnnlrc_22-4-2011Σε δημοπρασία θα πωληθούν χειρόγραφοι στίχοι του Τζον Λένον, με τους ειδικούς να αναμένουν την τιμή τους να αγγίξει τα 138.000 ευρώ.

Οι στίχοι είναι για το επιτυχημένο τραγούδι “Lucy In The Sky With Diamonds” των Beatles, ενώ το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένοι, περιέχει, επίσης, τον τρίτο στίχο και τις αρχικές λέξεις του τραγουδιού “She’s Leaving Home”, καθώς και ένα σκίτσο 4 ανθρώπων σε ένα δωμάτιο με κουρτίνες.

Και τα δύο αυτά τραγούδια, περιλαμβάνονται στο άλμπουμ “Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band” που κυκλοφόρησαν οι Beatles το 1967.

Όταν κυκλοφόρησε το “Lucy In The Sky With Diamonds”, υπήρχε έντονα η υποψία ότι αναφερόταν στο παραισθησιογόνο ναρκωτικό LSD. Οι κριτικοί, μάλιστα, επεσήμαναν τους σουρεαλιστικούς στίχους του τραγουδιού, καθώς και το γεγονός ότι ο τίτλος περιελάμβανε τα αρχικά του ναρκωτικού.

Ο Λένον, ωστόσο, το αρνούταν κατηγορηματικά – παρόλο που ήταν γνωστό ότι πειραματιζόταν με τα ναρκωτικά – ενώ είχε πει ότι αντιλήφθηκε αργότερα ότι ο τίτλος του τραγουδιού περιείχε αυτά τα γράμματα με αυτή τη σειρά.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι χειρόγραφοι στίχοι του τραγουδιού “A Day In The Life” των Beatles, πωλήθηκαν για 827.000 ευρώ.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Μαΐου, στο Saban Theater, στο Beverly Hills.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2011 από diretcNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις