Logo

Χάνει την πρωτιά η Toyota



 
 

tytbb_23-4-2011Η θέση της Toyota, ως η κορυφαία σε πωλήσεις κατασκευάστρια αυτοκινήτων στον κόσμο, απειλείται εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Ιαπωνία τον περασμένο μήνα και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα παράγει αυτοκίνητα με τους κανονικούς ρυθμούς της μέχρι το τέλος του έτους – όπου μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει χάσει την πρώτη θέση  από την General Motors.

Πέρυσι, η Toyota πούλησε 8.42 εκατομμύρια οχήματα, διατηρώντας την ηγετική της θέση με το ζόρι, καθώς η General Motors πούλησε 8.39 εκατομμύρια οχήματα.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες για τα αποτελέσματα που επέφεραν τα γεγονότα που έβλαψαν τους προμηθευτές στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

«Προς όλους τους πελάτες που πήραν την απόφαση να αγοράσουν ένα όχημα από εμάς, ζητάω ειλικρινά συγγνώμη για την τεράστια καθυστέρηση στην παράδοση», είπε σε δήλωσή του.

Ο κ. Toyoda προσέθεσε ότι η εταιρεία έχει αποστείλει υπαλλήλους της στην ζώνη καταστροφής, προκειμένου να βοηθήσουν τα εργοστάσια, τους εμπόρους και τους προμηθευτές να ανακάμψουν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ενέργεια αυτή, θα συμβάλει στην ταχύτερη ανάκαμψη της παραγωγής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις