Logo

Το Άγιο Φως έφθασε στην Ελλάδα



 
 

agiofws_23-4-2011Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη το Άγιο Φως. Μεταφέρθηκε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε γύρω στις 19:15, το Μεγάλο Σάββατο, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Από το αεροσκάφος - στο οποίο μετέβαινε και η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικων Δ. Δόλλη - εξήλθε πρώτος ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου, κρατώντας το Άγιο Φως που έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως αμέσως μεταφέρθηκε στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από κει στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδας, με πτήσεις C130, για την τελετή της Ανάστασης.

Είχε προηγηθεί η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, την οποία ολοκλήρωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, όπου διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας μόνο ένα λευκό στιχάρι.

Μετά από λίγο ο Πατριάρχης βγήκε από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών και οι πιστοί έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του.

«Αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων » ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόφιλος στην ελληνική αντιπροσωπεία και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας παραδίδοντας το Άγιο Φως .

Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης εκφράζοντας τις θερμές πασχάλιες ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και τον επικεφαλής αυτής, υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, είπε: «η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας, εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας».

«Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του Κυρίου», ξεκίνησε την αντιφώνησή του ο κ. Δόλλης και πρόσθεσε: «με την μέριμνα της Ελλάδας το Αγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις