Logo

Μεξικό: Δολοφονία πέντε γυναικών στο Ακαπούλκο



 
 

akapoulko_24-4-2011Στο Ακαπούλκο πέντε γυναίκες δολοφονήθηκαν βάρβαρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Γκερέρο, στην οποία υπάγεται διοικητικά το δημοφιλέστερο θέρετρο του Μεξικού.

Οι δολοφονημένες φαίνεται να συνδέονταν όλες με ένα ινστιτούτο καλλονής μέσα στο οποίο βρέθηκαν, το πρωί του Σαββάτου, τα πτώματα τριών εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, οι σοροί δύο γυναικών και ενός 14χρονου κοριτσιού ανακαλύφθηκαν ημίγυμνες, δεμένες και με κομμένους τους λαιμούς τους.

Λίγη ώρα αργότερα τα πτώματα ακόμα δύο γυναικών, που επίσης είχαν κομμένους λαιμούς, βρέθηκαν σε άλλα σημεία του Ακαπούλκο. Το ένα πίσω από μια εκκλησία και το δεύτερο μέσα σε ένα εγκαταλελειμένο αυτοκίνητο.

Μεξικάνικα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τα θύματα δούλευαν για το ινστιτούτο χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν αν υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Παρά το γεγονός ότι η μαζική δολοφονία γυναικών δεν είναι μια πράξη η οποία παραπέμπει σε δράση εμπόρων ναρκωτικών, αναπόφευκτα η ανακάλυψη των πέντε πτωμάτων  προκαλεί συνειρμούς σχετικούς  με το κύμα βίας, που έχει ξεσπάσει στο Μεξικό, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής των ναρκωτικών.

Οι διαμάχες μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών μαίνονται στο Ακαπούλκο - φημισμένο, τη δεκαετία του 1960, «καταφύγιο» των σταρ του Χόλιγουντ – αλλά και σε άλλες περιοχές του Μεξικού.

Μάλιστα, μέσα στο 2010 οι νεκροί από τις βίαιες διαμάχες των ομάδων των εμπόρων ναρκωτικών έφθασαν τους 15.000.

Αξιωματούχοι του Μεξικού επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις συνέπειες της βίας στον τουρισμό, ενός από τους σημαντικότερους τομείς της μεξικανικής οικονομίας και ισχυρίζονται ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι ξένες κυβερνήσεις έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τμήματα του Μεξικού. Σ’ αυτό το πλαίσιο και οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν απευθύνει προειδοποίηση στους τουρίστες να αποφεύγουν ειδικά το κέντρο του Ακαπούλκο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις