Logo

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι stars του Χόλυγουντ



 
 

Beyonce_13-11-2010Η Britney Spears μπορεί να απουσίαζε για πολύ καιρό από τις λίστες του Χόλυγουντ, φέτος όμως, επέστρεψε δυναμικότερα από ποτέ καθώς μέχρι το τέλος του περασμένου Ιουνίου, υπολογίζεται ότι κέρδισε  64 εκατομμύρια δολάρια, κατακτώντας την τρίτη θέση ανάμεσα στις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες του Χόλυγουντ.

Φέτος η Britney έκανε περιοδείες, οι συνολικές εισπράξεις των οποίων, ήταν μέσα στις πέντε μεγαλύτερες εισπράξεις από περιοδείες για το 2010. Τα υπόλοιπα εισοδήματά της προήλθαν από ποσοστά των εμπορευμάτων της περιοδείας της, από ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, μία κολεξιόν από αρώματα της Elizabeth Arden και τέλος, από μία πολύ προσοδοφόρα συμφωνία με την εταιρεία ρούχων Candie’s.

Όλα τα παραπάνω, κατατάσσουν την Britney  πάνω από τη Lady GaGa, την Taylor Swift, αλλά και από την Celine Dion, η οποία κάποια εποχή ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια. Το 2009, η Britney ήταν στην έβδομη θέση της κατάταξης με συνολικές αποδοχές 35 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη, εκτός και αν συγκρίνουμε τις αποδοχές της Britney με αυτές των διάσημων ανδρών του Χόλυγουντ.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι άντρες της βιομηχανίας του Χόλυγουντ, κέρδισαν συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την 1η Ιουνίου του 2009 έως και την 1η Ιουνίου του 2010, σε αντίθεση με τα 835 εκατομμύρια δολάρια που κατάφεραν να κερδίσουν οι γυναίκες συνάδελφοί τους μέσα στην ίδια χρονική περίοδο. Ειδικότερα μετά την Oprah Winfrey (η οποία βγαίνει πρώτη στην κατάταξη –μεταξύ ανδρών και γυναικών- έχοντας κερδίσει 315 εκατομμύρια δολάρια), η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα του Χόλυγουντ, η τραγουδίστρια Beyonce Knowles (με 87 εκατομμύρια δολάρια), θα ερχόταν μόνο ένατη στην αντίστοιχη λίστα των ανδρών, ενώ όλες οι υπόλοιπες καλλιτέχνιδες της κατάταξης, δεν θα έμπαιναν καν σε αυτή τη λίστα.

Από την άλλη, οι τρείς πιο ακριβοπληρωμένοι σκηνοθέτες του Χόλυγουντ –έχοντας σημειώσει τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως το “Star  Wars”, το “Transformers” και το “Avatar”, είναι ο George Lucas, ο Michael Bay και ο James Cameron με αποδοχές που ανέρχονται σε 95 εκατομμύρια, 120 εκατομμύρια και 210 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις γυναίκες, η μοναδική ηθοποιός με σημαντική καριέρα που κατάφερε να μπει στη λίστα, είναι η Sandra Bullock στο νούμερο έξι. Με δύο επιτυχημένες ταινίες μέσα στη χρονιά (“The Proposal” και “The Blind Side”) και ένα βραβείο Όσκαρ, οι αποδοχές της Bullock ανήλθαν στα 56 εκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί μερικές από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες της εν λόγω λίστας να προέρχονται από το χώρο  του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των τοκ-σόου, όμως οι γυναίκες που κυριαρχούν στη λίστα προέρχονται από τον χώρο της μουσικής. Μεταξύ αυτών είναι και η Lady GaGa που είναι στο νούμερο τέσσερα της κατάταξης με 62 εκατομμύρια δολάρια, η Madonna στο νούμερο πέντε με 58 εκατομμύρια δολάρια και τέλος, η ανερχόμενη Taylor Swift στο νούμερο εννιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις