Logo

Αυτοπυρπόληση εργαζόμενου της France Télécom-Orange



 
 

aytopyrpolisi_26-4-2011Άλλος ένας εργαζόμενος της France Télécom-Orange προστέθηκε, με τραγικό τρόπο, στο μακρύ κατάλογο αυτών που έθεσαν τέλος στη ζωή τους.

Πρόκειται για 57χρονο που αυτοπυρπολήθηκε, σήμερα Τρίτη, στο παρκινγκ του γαλλικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, στο Μπορντό.

«Ο συγκεκριμένος εργαζομένος επλήγη από την αναδιαργάνωση της εταιρείας, την περικοπή των θέσεων εργασίας την οποία εφάρμοσε ο πρώην δ/ντης του ομίλου Didier Lombard», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων του παραρτήματος Sébastien Crozier και πρόσθεσε:

«Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εργαζόταν στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό για τουλάχιστον 30 συναπτά έτη και είχε επανειλημμένα εκφράσει στους συναδέλφους του τη δυσκολία του στο να ξαναβρεί μια ισορροπία μετά τις αλλαγές που εφάρμοσε η διοίκηση».

Η γαλλική Δικαιοσύνη αναμένεται να ασχοληθεί με το κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom, καθώς το συνδικάτο των εργαζομένων υπέβαλε, στις αρχές Απριλίου, μήνυση για «έκθεση σε κίνδυνο προσώπων» και «ηθική κακοποίηση», πράξεις σχετικές με τις μεθόδους που ακολουθεί η διεύθυνση της εταιρείας.

Στις δικαστικές αρχές, επίσης, διαβιβάσθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έκθεση της επιθεώρησης εργασίας, στην οποία γίνεται λόγος για:

aytopyrpolisi1_26-4-2011*πιθανές παραβάσεις σχετικές με έκθεση σε κίνδυνο προσώπων με την εφαρμογή εργασιακών σχημάτων, τα οποία θεωρείται ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία των εργαζομένων.

*μεθόδους διαχείρισης που παραπέμπουν σε ηθική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την έκθεση της επιθεώρησης εργασίας πρέπει να τεθούν υπό κατηγορία πρόσωπα που συμμετέχουν στη διεύθυνση της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Didier Lombard.

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των εργαζομένων της France Telecom που αυτοκτόνησαν το 2008 και το 2009 ανέρχεται στους 35.

Τέλος, από τον Ιανουάριο έως σήμερα έχουν θέσει τέλος στη ζωή τους 11 εργαζόμενοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις