Logo

Άρειος Πάγος: Επίδομα 176 ευρώ και στους συμβασιούχους πυροσβέστες



 
 

pyrosvestes_epidoma_26-4-2011Δικαίωμα να τους χορηγείται το μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ έχουν και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 588/2011 απόφασή του έκρινε ότι η μη καταβολή του μηνιαίου επιδόματος των 176 ευρώ – προβλέπεται με το άρθρο 14 του Ν. 3016/2002 – στους πυροσβέστες, που απασχολούνται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είναι αντισυνταγματική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κρίση του Αρείου Πάγου, παραβιάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας ( άρθρο 4 του Συντάγματος), καθώς η κατ’ εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής, δηλαδή του επιδόματος, σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων «συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων».

Όπως είναι γνωστό, ο Άρειος Πάγος με παλαιότερες αποφάσεις του έχει κρίνει συνταγματικά νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σημειώνεται, ότι το επίδομα των 176 ευρώ θεσπίστηκε αρχικά με το νόμο 3016/2002. Στόχος αυτής της παροχής ήταν η εξομάλυνση των μισθολογικών διαφορών που υπήρχαν υπέρ των χαμηλόμισθων που δεν λάμβαναν άλλα πρόσθετα επιδόματα.

Ωστόσο, μετά το 2002 η παροχή του επίμαχου επιδόματος επεκτάθηκε και σε άλλες ετερόκλητες κατηγορίες απασχολουμένων με την έκδοση σειράς σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις