Logo

Έχετε ξαναδεί τέτοιες φωτογραφίες ;



 
 

ancpic_27-4-2011Μπορεί να μοιάζει με φωτογραφία, αλλά, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται ούτε για μια απλή φωτογραφία, αλλά ούτε και για βίντεο, καθώς δύο καλλιτέχνες δημιούργησαν έναν νέο τρόπο για να καταγράφετε τις ιδιαίτερες στιγμές σας, τις εικόνες με κίνηση!

(Δείτε φωτο) 

Τα κινηματο-γραφήματα (cinemagrpahs), όπως ονομάζονται, μοιάζουν με φωτογραφίες, αλλά, ουσιαστικά, διαθέτουν μια λεπτή περιοχή κίνησης, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να τραβάει το μάτι του θεατή και να το κρατάει εκεί. Το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς απόκοσμο, αλλά, ταυτόχρονα, απόλυτα σαγηνευτικό.

Για τη δημιουργία των κινηματο-γραφημάτων, η Jamie Beck συνεργάστηκε με τον ειδικό στα κινούμενα γραφικά, Kevin Burg, χρησιμοποιώντας GIFs – ένα είδος φορμάτ εικόνας παρόμοιο με το JPEG – τα οποία φέρνουν τις φωτογραφίες στη ζωή με ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα.

«Τα κινηματο-γραφήματά μας είναι ένας τρόπος να προσθέσουμε κίνηση σε μια σταθερή εικόνα», είπε η Beck.

«Υπάρχει κάτι μαγικό στις φωτογραφίες – η καταγραφή μιας στιγμής στον χρόνο, η οποία μπορεί ταυτόχρονα να υπάρχει κι έξω από το κλάσμα του δευτερολέπτου κατά το οποία τη συλλαμβάνει το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής», προσθέτει η καλλιτέχνιδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις