Logo

Στρατιώτης έκανε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου(vid)



 
 

bsldr_27-4-2011Η ζωή ενός Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος υπέφερε  από φρικτά τραύματα όταν έσωσε μια γυναίκα σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, καθώς έκανε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου.


Το 2001, ο Μιτς Χάντερ επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με έναν φίλο και την κοπέλα του, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με μια κολώνα της ΔΕΗ, η οποία, στη συνέχεια, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο, πλακώνοντας τους επιβάτες.

Ο 30χρονος στρατιώτης προσπάθησε να σπρώξει ένα καλώδιο ρεύματος μακριά από την κοπέλα του φίλου του, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το ρεύμα για 5 ολόκληρα λεπτά, προκαλώντας του φοβερά εγκαύματα.

Έκτοτε, ο Μιτς έχει υποβληθεί σε 57 εγχειρήσεις προσώπου, ενώ η μαζική ηλεκτροπληξία οδήγησε στο να χάσει, επίσης, το πόδι του και τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα με περισσότερους από 30 γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Brigham στη Βοστόνη, εργάστηκε για περισσότερες από 14 ώρες, προκειμένου να αντικαταστήσει πλήρως το πρόσωπο του Μιτς.

Ο Μπόνταν Πόμαχακ, ο οποίος ηγήθηκε της χειρουργικής επέμβασης, δήλωσε ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά και ότι αναμένει ο Μιτς να έχει μια επιτυχή αποκατάσταση και να αποκτήσει μία νέα, καλύτερη ζωή.

Ο νεαρός άντρας από την Ιντιάνα, είναι το δεύτερο άτομο στον κόσμο που υποβάλλεται σε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα και το τρίτο άτομο στην Αμερική που έχει υποστεί αυτή την πολύπλοκη διαδικασία.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο πρώτος ασθενής που υποβάλλεται σε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου (vid)


Τελευταίες Ειδήσεις