Logo

Απέσυρε το αμφιλεγόμενο Dog Wars η Google(vid)



 
 

dogwars_27-4-2022Αποσύρθηκε από την αγορά το παιχνίδι «Dog Wars», δηλαδή «Πόλεμοι των Σκύλων», το νέο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα android, που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις. 


Οι παίκτες καλούνται να εκπαιδεύσουν εικονικούς σκύλους που θα λάβουν μέρος σε κυνομαχίες με χρηματικά έπαθλα.  

Στο παιχνίδι, που κατασκεύασε η εταιρεία Kage Games, τα σκυλιά μαχητές εκτρέφονται, εκπαιδεύονται και ενισχύονται ακόμα και με ενέσεις στεροειδών, για να ριχτούν στη μάχη, ενώ ο παίκτης ιδιοκτήτης έχει στη διάθεσή του και όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της αστυνομίας, σε περίπτωση εφόδου στο παράνομο εκτροφείο.

Υπέρμαχος της εκστρατείας απόσυρσης της εφαρμογής από την αγορά – εκτός από την αστυνομία του Λος Άντζελες που πρωτοστάτησε – ήταν και ο σταρ του NBA Μάικλ Βικ, ο οποίος είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για παράνομες κυνομαχίες.

«Έμαθα με τον σκληρό τρόπο ότι οι κυνομαχίες είναι ένα αδιέξοδο. Τώρα είμαι στη σωστή πλευρά και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα έξυπνο μήνυμα στα παιδιά και όχι να αποθεώνουμε την κακοποίηση των ζώων», ανέφερε σε δήλωσή του.

Υπάρχουν βέβαια και οι υπέρμαχοι του παιχνιδού, που υποστηρίζουν ότι δεν είναι χειρότερο από άλλα παιχνίδια, όπου ο χρήστης κυκλοφορεί με ένα όπλο ανα χείρας και σπέρνει το θάνατο, ή ακόμα και από τις αντίστοιχες ταινίες του Χόλυγουντ.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, η Google αποφάσισε, σήμερα, να αποσύρει την εφαρμογή από το Android Market.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις