Logo

Πέθανε ο εφευρέτης του autocue



 
 

autocue1_27-4-2011Πέθανε στο Στάμφορντ της Μ. Βρετανία, σε ηλικία 91 ετών, ο εφευρέτης του «τηλεϋποβολέα», ή autocue, όπως είναι πιο γνωστή η συσκευή που έσωσε γενιές ηθοποιών, παρουσιαστών, ακόμα και πολιτικών από το άγχος του σαρδάμ.

Ο Χιούμπερτ Σλάφλυ, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετά από σύντομη ασθένεια, ήταν ο εφευρέτης του τηλεϋποβολέα το 1950, μετά από προτροπή του ηθοποιού Φρεντ Μπάρτον, ο οποίος έψαχνε έναν τρόπο να θυμάται τα λόγια του εύκολα.autocue_27-4-2011

Ο Σλάφλυ συνέλαβε την ιδέα ενός μόνιτορ τοποθετημένου απέναντι από το πρόσωπο που εμφανίζεται στην οθόνη, το οποίο προβάλει ένα κείμενο με ταχύτητα ανάγνωσης. Πήγε το σχέδιο στην 20th Century Fox και έκτοτε η συσκευή του έγινε απαραίτητο εργαλείο στον δημόσιο λόγο παγκοσμίως.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Χέρμπερτ Χούβερ ήταν ο πρώτος πολιτικός που χρησιμοποίησε autocue, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Ρεπουπλικανών το 1952. Όλοι οι μετέπειτα πρόεδροι το χρησιμοποιούν, μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο εφευρέτης του, δεν το είχε χρησιμοποιήσει μέχρι την ηλικία των 88 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις