Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών και τοκογλύφων



 
 

speira_27-04-2011Πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται την τελευταία πενταετία σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκβίασης, τοκογλυφίας και παροχής προστασίας σε καταστήματα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει ήδη 9 άτομα μεταξύ των οποίων και τον “εγκέφαλο”  του κυκλώματος – ένα 34χρονο ομογενή από τη Γεωργία, τη σύζυγό του και έναν νεαρό δικηγόρο, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος 13 ακόμα ατόμων.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα εκβίαζε 24 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το πρόσχημα παροχής προστασίας και δάνειζε διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.

Ενδεικτικά για το έτος 2009 ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες ο 34χρονος αρχηγός του κυκλώματος τα επένδυε σε αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων ενώ είχε δανείσει 514.000 ευρώ σε ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα προσδιορίστηκαν ως δραστηριότητες και αποκτήματα από ξέπλυμα μαύρου χρήματος:

-Δεκατέσσερα (14) πολυτελή αυτοκίνητα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

-Έξι σπίτια, ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας.

- Πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 34χρονου αρχηγού του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα , πλήθος τραπεζικών επιταγών, ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου και πολλά χρεόγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις