Logo

Εισαγγελικό "ΟΧΙ" στην αίτηση αποφυλάκισης της Κ. Μπουρμπούλια



 
 

mMpourmpoulia_Kalousis_27-04-2011Να παραμείνει στη φυλακή η πρώην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Φανή Κοντοθανάση.

Η κ. Κοντοθανάση ζήτησε από το Δικαστικό Συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την αίτηση της Κ. Μπουρμπούλια για αντικατάσταση της κράτησής της με άλλους περιοριστικούς όρους.

Η πρώην ανακρίτρια καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, σε κάθειρξη 7 ετών για αδικήματα που αφορούν ευνοϊκή μεταχείριση το 2001, του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, κατηγορούμενου για θανατηφόρα έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων.

Συγκατηγορούμενος της Κ. Μπουρμπούλια στην ίδια υπόθεση ήταν ο “δικαστής με τη μεζούρα”, Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών γιατί, μεταξύ των άλλων είχε μεσολαβήσει στον κατηγορούμενο επιχειρηματία για να δωροδοκηθεί η πρώην ανακρίτρια με μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο στη συνέχεια “ξέπλυνε” μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας “AXON”.

Και οι δύο πρώην δικαστικοί το καλοκαίρι του 2001, είχαν κάνει πολυήμερη κρουαζιέρα με το πολυτελές σκάφος "SEA U", του Σωτήρη Κρητικού.

Σημειώνεται ότι η Κ. Μπουρμπούλια είναι επίσης κατηγορούμενη για ευνοϊκή μεταχείριση του επιχειρηματία Τρύφωνα Αποστολόπουλου που είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ο τελευταίος φέρεται να τη δωροδόκησε με 40 εκατομμύρια δραχμές για να μην τον προφυλακίσει.

Τα χρήματα αυτά ο Τρύφωνας Αποστολόπουλος τα είχε καταθέσει σε λογαριασμό της Κ. Μπουρμπούλια, στην τράπεζα της Ζυρίχης UBS.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις