Logo

Κύριλλος: Θεϊκή τιμωρία το Τσερνόμπιλ !



 
 

kyrillos_27-4-2011Τιμωρία που επέβαλε ο Θεός στον άνθρωπο για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του, χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ!

Μία ημέρα μετά την μαύρη επέτειο, Ρώσος Πατριάρχης μίλησε για την τραγωδία σε ομιλία του σε μοναστήρι στο Κίεβο. Χθες, τέλεσε λειτουργία στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο.

«Ο Κύριος θα μπορούσε να σταματήσει το χέρι του φορέα που ήταν υπεύθυνος για τον αντιδραστήρα, ο οποίος διέπραξε αυτό το τρομερό λάθος, αλλά το άφησε να συμβεί», δήλωσε ο Κύριλλος.

«Πολλοί άνθρωποι μπορεί έτσι, με το θάνατό τους, να συνέβαλαν στην εξιλέωση από τις αμαρτίες», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως η καταστροφή του Τσέρνομπιλ έγινε «μια μεγάλη ηθική πρόκληση για χιλιάδες ανθρώπους», για να καταλήξει ότι η τραγωδία του Τσερνομπίλ έδειξε πως η «ηθική ευθύνη του ανθρώπου πρέπει να αυξάνεται ταυτόχρονα με τη δύναμή του που συνδέεται με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών», κατέληξε ο Πατριάρχης.tsernobil_27-4-2011

Ο αντιδραστήρας αριθμός 4 του Τσερνομπίλ στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας, που τότε ήταν σοβιετική δημοκρατία, εξερράγη στις 26 Απριλίου του 1986, μετά από σειρά λανθασμένων χειρισμών στη διάρκεια μιας δοκιμής ασφάλειας.

Ήταν η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία.

Η έκρηξη απελευθέρωσε ραδιενέργεια ισοδύναμη με 200 βόμβες της Χιροσίμα, και μόλυνε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές παραμένει αμφισβητούμενος. Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν μόνο 31 νεκρούς, εργάτες και πυροσβέστες.

Η Greenpeace κάνει λόγο για τουλάχιστον 100.000 νεκρούς από τη ραδιενεργό μόλυνση που προκλήθηκε στην Ευρώπη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις