Logo

Γυναίκα αστυνομικός έκλεβε χρήματα και τιμαλφή από νεκρούς



 
 

astynomosA_27-4-2011Γυναίκα αστυνόμος Α', που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας, κατηγορείται ότι υπεξαιρούσε χρήματα και τιμαλφή που ανήκαν σε άτομα που πέθαναν αιφνίδια.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος της δίωξη για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μετά από έλεγχο στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δικογραφιών, που χειριζόταν η συγκεριμένη αστυνόμος Α' και αφορούσαν αιφνίδιους θανάτους ατόμων, τα κατασχεθέντα στις οικίες τους χρήματα, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων δεν είχαν κατατεθεί στο  Ταμείο Παρακαταθηκών κια Δανείων.

Στην πρώτη περίπτωση βρέθηκαν στο σπίτι του θανώντος 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις συνολικά 185.000 ευρώ, στη δεύτερη περίπτωση είχαν βρεθεί 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με 15.507 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η αστυνόμος κράτησε τα χρήματα, τα τιμαλφή και τα βιβλιάρια τα οποία μόλις αποκαλύφθηκε τί συνέβη τα επέστρεψε και τα έδωσε στον διοικητή του τμήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις