Logo

Τιτανικός: Αναγνωρίστηκε το 2χρονο αγοράκι με τη μέθοδο του DNA



 
 

ttncvctm_27-4-2011Πέντε ημέρες μετά τη βύθιση του Τιτανικού, το πλήρωμα του πλοίου διάσωσης, Mackay-Bennett, ανέσυρε το άψυχο σώμα ενός ξανθού, περίπου 2 ετών, αγοριού από τον παγωμένο Ατλαντικό Ωκεανό, στις 21 Απριλίου 1912.

Μαζί με πολλά άλλα θύματα, το σώμα του μη αναγνωρισθέντος μωρού μεταφέρθηκε σε ένα νεκροταφείο στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκοτία, όπου το πλήρωμα του Mackay-Bennett ζήτησε να κατασκευαστεί μια επιτύμβια στήλη, αφιερωμένη στο “άγνωστο παιδί”, η οποία και τοποθετήθηκε πάνω από τον τάφο του.

Ο Τιτανικός κόστισε την ζωή 1.497 από τους 2.209 επιβάτες του.

Οι ερευνητές, ωστόσο, πιστεύουν ότι κατάφεραν να επιλύσουν οριστικά το θέμα της ταυτότητας του "άγνωστου παιδιού", καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον Sidney Leslie Goodwin, 19 μηνών, από την Αγγλία που ταξίδευε με τους γονείς του, Frederick και Augusta, και τα πέντε αδέλφια του, για να επισκεφθούν τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Παρόλο που στο παρελθόν οι επιστήμονες απέδωσαν λάθος ταυτότητα στο "άγνωστο παιδί " 2 φορές, τώρα πιστεύουν ότι βρήκαν τη σωστή του ταυτότητα.

Αρχικά πολλοί πίστευαν ότι είναι ένα 2χρονο αγόρι από τη Σουηδία, ο Gösta Leonard Pålsson που ταξίδευε με την μητέρα του Alma Pålsson και τα 3 αδέλφια του.

Στις τσέπες της Alma Pålsson είχαν βρεθεί τα εισιτήρια και των 4 παιδιών της κι έτσι θάφτηκε σε έναν τάφο πίσω από το "άγνωστο παιδί".

Το 2011 όμως, επιστήμονες ζήτησαν από τους απογόνους της οικογένειας Pålsson να γίνει εκταφή του αγοριού.

Mε τη μέθοδο του DNA εξετάστηκαν τα παπούτσια του μικρού παιδιού, τα οποία φυλάσσονταν στο   Ναυτικό Μουσείο του Ατλαντικού, και αποδείχτηκε, ότι το γενετικό υλικό δεν ταίριαζε με αυτό της μέχρι τότε θεωρούμενης μητέρας του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις