Logo

Συνελήφθη ο επίορκος εφοριακός



 
 

eforiakos5_27-4-2011

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον της 10ης Ειδικής Ανακρίτριας Αθηνών, ο εφοριακός Νίκος Ανδριόπουλος που κατηγορείται ότι καταχράστηκε από την υπηρεσία του, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 "περί καταχραστών του δημοσίου", καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Ν. Ανδριόπουλος συνελήφθη - βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του - το βράδυ της Τετάρτης, στο σπίτι της κόρης του στο Βύρωνα, από αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι μεταφορικής εταιρείας, ζητώντας του να βγεί έξω προκειμένου να μετακινήσει το τζιπ του μάρκας Range Rover.

Ο 50χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της ΚΓ΄ΔΟΥ Αθηνών φέρεται να χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το Δημόσιο καταθέτοντας σε τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα χρηματικά ποσά ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και για δήθεν παροχή υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο εφοριακός αποδέχεται ότι έχει καταχραστεί το ποσόν των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Υποστηρίζει όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων κατέληγε σε τρίτους, ενώ προτίθεται να συνεργαστεί με την ανακρίτρια για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις