Logo

Πριγκιπικός γάμος: Οι τελευταίες εξελίξεις



 
 

wddng_28-4-2011

Η αντίστροφη μέτρηση για τον βασιλικό γάμο έχει αρχίσει και το directNEWS σας δίνει όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες.

(Δείτε τα βίντεο)

O τελευταίος ύμνος που ακούστηκε στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, πρόκειται να είναι και ο πρώτος που θα ακουστεί στην αυριανή γαμήλια τελετή του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο συγκεκριμένος ύμνος, “Guide me, O thou great Redeemer”, είχε παιχτεί επίσης και στο μνημόσυνο για την 10η επέτειο του θανάτου της Νταϊάνα και το ζευγάρι τον επέλεξε ως φόρο τιμής για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του παλατιού του Σεντ Τζέιμς, ο πρίγκιπας Κάρολος βοήθησε σημαντικά τους μελλόνυμφους στην επιλογή της μουσικής που θα ακουστεί κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

«Η Κάθριν είναι πολύ εξοικειωμένη με την κλασική μουσική. Είχε, βέβαια, σημαντική βοήθεια και από τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Πέρασαν πολύ χρόνο μαζί ακούγοντας τη μουσική σε iPods », είπε.

Στα τραγούδια που επέλεξαν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, συγκαταλέγονται και αυτά τριών από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Βρετανίας – του  Έντουαρντ Έλγκαρ, του Μπέντζαμιν Μπρίτεν και του Βόγκαν Γουίλιαμς.

 

Νωρίτερα το απόγευμα, μετά από την τελική πρόβα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στο ξενοδοχείο Goring Hotel, όπου θα διαμείνει μαζί με την οικογένειά της μέχρι τον αυριανό γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Φορώντας ένα πουά φόρεμα, η μέλλουσα νύφη ήταν λαμπερή όσο ποτέ καθώς χαιρετούσε το τεράστιο πλήθος που βρισκόταν συγκεντρωμένο έξω από το πεντάστερο ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, το συνολικό κόστος για τη μεγάλη ημέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον υπολογίζεται περίπου στα 34.000.000 ευρώ.

Ας δούμε, όμως, μερικά ακόμα εκπληκτικά στοιχεία για τον βασιλικό γάμο, σε νούμερα:

  • 100.000.000 ποτήρια μπύρας αναμένεται να πωληθούν στις βρετανικές παμπ κατά τη διάρκεια της τελετής.
  • Ο ήχος από 5000 καμπάνες θα σημάνει την έναρξη των εορτασμών.
  • 1700 μπισκότα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της γαμήλιας τούρτας που επέλεξε ο ίδιος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ώστε να έχει την αγαπημένη γεύση της παιδικής του ηλικίας.
  • 5000 αστυνομικοί θα προστατεύουν αύριο τους βασιλείς, τους επισκέπτες και τα πλήθη.
  • 187 άλογα θα συνοδεύουν τη γαμήλια ​​πομπή.
  • 35 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγξουν τους καλεσμένους του γάμου πριν την τελετή.
  • 1.000.000 άτομα θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν τη βασιλική παρέλαση.
  • 5.500 πάρτι στον δρόμο θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Βρετανία.

prd_28-4-2011Πέρα, όμως, από τα νούμερα, ας δούμε τα τελευταία νέα από τις προετοιμασίες των μελλόνυμφων, τα οποία είναι πολλά και… ζουμερά!

Η κλασική συμβουλή που δίνουν οι ειδικοί στις περισσότερες νύφες είναι να μην παρεκκλίνουν ιδιαίτερα από το φυσικό τους λουκ κατά την επιλογή του χτενίσματός τους για τη μεγάλη μέρα.

Η Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να συμφωνεί με τον συγκεκριμένο κανόνα, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιμένει στη διατήρηση της φυσικής της ομορφιάς για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αύριο Παρασκευή.

Ο κομμωτής της, Ρίτσαρντ Γουόρντ, αποκάλυψε σήμερα τον μόνο όρο που του έχει θέσει η μέλλουσα νύφη για την ημέρα του γάμου της: «Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσω στο πλάι του συζύγου μου, θέλω να μπορεί να με αναγνωρίζει».

Το μόνο που έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής ο Ρίτσαρντ για το χτένισμα της νύφης είναι ότι έχουν γίνει πολλές πρόβες κι ότι η Κέιτ θέλει τα μαλλιά της να φαίνονται όσο πιο φυσικά γίνεται.

Όσον αφορά στον στολισμό, η Κέιτ, ως γνήσια λάτρης της φύσης, ήθελε να αναδημιουργήσει έναν πλούσιο αγγλικό κήπο στο εσωτερικό του Αβαείου για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής της.

Γι’ αυτό και υπό την καθοδήγηση του γνωστού “σχεδιαστή λουλουδιών”, Σέιν Κόνολι, η μέλλουσα νύφη παρήγγειλε περισσότερο από 4 τόνους δέντρα και λουλούδια, έτσι ώστε να κάνει το όνειρο της για έναν παραμυθένιο γάμο πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ιδέα που πρότεινε ο ίδιος ο σχεδιαστής στην Κέιτ, η οποία την λάτρεψε αμέσως.

Καθένα από τα δέντρα θα είναι τοποθετημένο σε γλάστρες προσωπικά σχεδιασμένες από τον Κόνολι και κατασκευασμένες από τεχνίτες της ίδιας της βασιλικής οικογένειας.

Μέχρι στιγμής, το συνολικό κόστος της εσωτερικής διακόσμησης του Αβαείου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 56.230 ευρώ, τιμή που δεν συνάδει ακριβώς με τον “λιτό” γάμο που υπολόγιζαν αρχικά στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί, η Κέιτ έφτασε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου είχαν συγκεντρωθεί από το βράδυ εκατοντάδες άτομα που ήθελαν να ευχηθούν στο ζευγάρι, για την τελευταία πρόβα του γάμου της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και για να επιβλέψει προσωπικά τον στολισμό.

Η μέλλουσα νύφη συνοδευόταν από τον κουμπάρο, πρίγκιπα Χάρι, καθώς και από τα παρανυφάκια και τα μέλη της οικογένειάς της, για μια τελευταία πρόβα της μεγάλης ημέρας, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες, η Κέιτ δεν πρόκειται να ορκιστεί υπακοή στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και αυτή είναι και η τελευταία φορά που η Κέιτ ή κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται στο Αβαείο πριν από την αυριανή γαμήλια τελετή.

Η μέλλουσα νύφη φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία, επίσης, είχε επιλέξει να μην ορκιστεί “υπακοή” στον πρίγκιπα Κάρολο κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής τους, το 1981, σε αντίθεση με τη Βασίλισσα και την πριγκίπισσα Μαργαρίτα όπου είχαν δηλώσει ότι θα υπακούν τους συζύγους τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις