Logo

Μας άφησε...γειά και ο Γιούνγκ;



 
 

Gioung1_14-11-2010Το Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον άνθρωπο που εκθείασε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, φέρεται ότι ακολούθησε, αν και λίγο καθυστερημένα, στο δρόμο της μεγάλης...φυγής και ο Φόλκερ Γιούνγκ πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas  και μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας, ο οποίος λέγεται ότι "εξαφανίστηκε" διακριτικά από το σπίτι που διέμενε στην Πάρο. 

Οι φήμες λένε ότι ο  Φόλκερ Γιουνγκ κατηγορούμενος ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens  έφυγε τόσο αθόρυβα από το νησί, ώστε  δεν έγινε αντιληπτός ούτε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες ειδοποιήθηκαν, όπως λένε οι πληροφορίες, από το   Αρχηγείο στην Αθήνα.

"Δεν πάτε να δείτε αν είναι στο σπίτι του εκείνος ο Γιουνγκ, γιατί κάτι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι έχει φύγει", είπαν από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ. Οι τοπικοί αστυνομικοί άρχοντες έτρεξαν στην οικία του Γερμανού και ανακάλυψαν ότι το "πουλάκι" είχε πετάξει. 

Σε αντίθεση με την άγνοια των αστυνομικών αρχών, γνώση για το γεγονός (;) της φυγής του κ. Γιουνγκ δείχνει να έχει το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" το οποίο στο τεύχος που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα θα αναφερθεί στην απόφαση του πρώην γενικού διευθυντή και προέδρου του Δ.Σ. της Siemens Hellas να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων δύο πρώην μεγαλοστελεχών της  της ελληνικής θυγατρικής Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβελλα. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι Έλληνες νομικοί εκπρόσωποι του Φόλκερ Γιουνγκ υποστηρίζουν ότι ο εντολέας τους "πρέπει να είναι στην Ελλάδα", χωρίς, ωστόσο, να εκφράζουν σιγουριά για τις κινήσεις του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ είχε απολογηθεί τον Ιούνιο του 2009 για τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον 4ο ειδικό ανακριτή  Νίκο Ζαγοριανό που τότε διενεργούσε τις ανακρίσεις για τη Siemens  και σήμερα είναι κατηγορούμενος για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση των "μαύρων ταμείων".

Ο Γερμανός κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, λέγοντας  ότι δεν είχε καμία εμπλοκή σε διανομές χρημάτων από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens. Ουσιαστικά είχε ισχυριστεί ότι αυτός απλώς προήδρευε, καθώς υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε αρμοδιότητα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της θυγατρικής εταιρείας  στην Ελλάδα. 

Μετά από εκείνη την απολογία είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του. 

Τον περασμένο Ιούλιο κλήθηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου επανέλαβε τα περί μη εμπλοκής του σε παράνομες διανομές χρηματικών ποσών και ότι δεν γνωρίζει κάτι για πρόσωπα, πολιτικά ή μη, που ενδεχομένως πήραν χρήματα.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τυχόν επαφές του με πολιτικά πρόσωπα ισχυρίστηκε ότι κατόπιν προτροπής του Μιχάλη Χριστοφοράκου το 2002 ή το 2003 συναντήθηκε με τους τότε υπουργούς  Μεταφορών Χρήστο Βερελή και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη καθώς και με την τότε Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησαν τη στήριξη της Siemens για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. 

Mε βάση όλα  τα παραπάνω, είναι εύλογο το ερώτημα πως  ο Φόλκερ Γιουνγκ κατάφερε να διαφύγει -αν είναι αληθής αυτή η πληροφορία του γερμανικού περιοδικού- ενώ υπήρχε απαγόρευση της εξόδου του από την Ελλάδα. Γεγονός είναι ότι πρόσφατα ο Φόλκερ Γιούνγκ έχασε για δεύτερη φορά τη "μάχη" για άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κι αυτό διότι οι ειδικοί εφέτες ανακριτές, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, απέρριψαν το αίτημα του Φολκερ Γιούνγκ με διάταξή τους.

Συνεπώς δύο είναι οι απορίες που γεννώνται στην προκειμένη υπόθεση : Στην περίπτωση που αληθεύουν τα περί φυγής από την Ελλάδα, ήταν τόσο δυνατή η απογοήτευση από τη δεύτερη απόρριψη της αίτησης και ο μέχρι σήμερα συνεπής και τυπικός με τις δικαστικές αρχές  Φόλκερ Γιουνγκ αποφάσισε να πάει κόντρα στο νόμο και να το σκάσει από τη χώρα μας, ή μήπως συνέβη κάτι άλλο; Και αν στερούνται βασιμότητας τα περί διαφυγής του κ. Γιουνγκ στο εξωτερικό, πως το έγκυρο περιοδικό Der Spiegel"  προχωρεί σε ένα τέτοιο δημοσίευμα; 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις