Logo

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της Siemens Hellas Φόλκερ Γιουνγκ



 
 

Gioung_14-11-2010Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas και μέλους του Δ.Σ. της γερμανικής μητρικής εταιρείας μέχρι το 2003, Φόλκερ Γιούνγκ αναμένεται να εκδώσουν το αργότερο  αύριο οι ειδικοί εφέτες ανακριτές που διερευνούν την ελληνική πτυχή του σκανδάλου με τα "μαύρα ταμεία"

Οι πληροφορίες του directNEWS, ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ έχει "εξαφανιστεί" εδώ και ημέρες από το νησί της Πάρου, όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα βρίσκεται εκτός Ελλάδας ακολουθώντας τα βήματα των άλλων δύο πρώην μεγαλοστελεχών της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλλα, επιβεβαιώνονται πλήρως από το γεγονός ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές προσανατολίζονται στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Δικαστικοί κύκλοι  επισημαίνουν  ότι οι αστυνομικές αρχές της Πάρου καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για την "εξαφάνιση" του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Hellas από το νησί, "με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος", όπως έλεγαν.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν,  μάλιστα, ότι οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την εισαγγελία μόνο όταν άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστή η "απουσία" από το νησί του Γερμανού πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Hellas που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό  κακουργήματος για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου με τα "μαύρα ταμεία". 

Ο Φόλκερ Γιούνγκ είχε απολογηθεί τον Ιούνιο του 2009 για τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον 4ο ειδικό ανακριτή  Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος διενεργούσε τότε τις ανακρίσεις και σήμερα είναι κατηγορούμενος για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του. 

Τον περασμένο Ιούλιο ο Φόλκερ Γιούνγκ κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens, όπου, μεταξύ των άλλων, εκθείασε το Μιχάλη Χριστοφοράκο. Όλο αυτό το διάστημα κατοικούσε στην Πάρο και τηρούσε  την υποχρέωσή του να δίνει "παρόν" στο τοπικό αστυνομικό τμήμα  μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. 

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν τώρα  ότι ο Φόλκερ Γιούνγκ δεν εμφανίστηκε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή,  στο τμήμα του νησιού και ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ως όφειλαν, ειδοποίησαν την Εισαγγελία τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ισχυρισμός που δεν συμβαδίζει με όσα διατείνεται η εισαγγελική πλευρά.

Σημειώνεται, ότι οι ειδικοί εφέτες ανακριτές,που πρόσφατα απέρριψαν με διάταξή τους το αίτημα του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Hellas για άρση του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, προσανατολίζονται στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος με το οποίο θα ζητούν τη σύλληψη του Φόλκερ Γιούνγκ για μη τήρηση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις