Logo

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-3 (vid)



 
 

aek_kypelo

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας με 3-0 τον Ατρόμητο αλλά τα πανηγύρια μετατράπηκαν σε ντου στους παίκτες του Ατρομήτου από τους οπαδούς της Ένωσης, που έκαναν "βόλτες" στο ΟΑΚΑ. Κυπελλούχος μετά από εννέα χρόνια για τον Δικέφαλο και πρώτη κούπα για τον Λυμπερόπουλο.

Τον πρώτο της τίτλο μετά από εννέα χρόνια κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28΄, ενώ ο Ναμπίλ Μπάχα στο 78΄ και ο Παντελής Καφές στο 85΄ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίντσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Ολιβέιρα, Σκόνδρας

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με στόχο να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Ατρόμητος έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέση με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ που έψαχναν να βρούν τα πατήματα τους. Στο 18 ο Κώστας Μανωλάς πήγε να κάνει το λάθος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, υπό την πίεση του Αναστασάκου, αλλά διόρθωσε τα πράγματα πριν γίνουν επικίνδυνα.

telikosepeisodia_30-4-2011

Το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου από το 12ο λεπτό και μετά. Στο 23 ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει μπροστά με τον Καμαρά από τα δεξιά, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας, έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά της ΑΕΚ να ψάξει το γκολ, με τον Γεωργέα να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπλάνκο δεν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να εξουδετερωνεται από την άμυνα του Ατρομήτου.

Το πρώτο σουτ της ΑΕΚ στον αγώνα έγινε στο 27 από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, όταν βρήκε το χώρο λίγο έξω από την περιοχή του Ιτανζ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως η μπάλα του έκανε το χατήρι. Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα στο κεφάλι του Λυμπε και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Η κάμερα έδειξε τον επιθετικό του δικεφάλου σε θέση οφσαιντ. Στο 33 ο Σκόκο βγήκε τραυματίας και ο Μπάχα μπηκε ως αλλαγη. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε την ΑΕΚ αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια φάση. 

 

 

Στο 37' η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μπάχα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Ιτάνζ. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό. Η απάντηση των παικτών του Γιώργου Δώνη ήταν άμεση, όταν πήγε να βγάλει και πάλι φάση από λάθος του Μανωλά, αλλά ο νεαρός αμυντικός διόρθωσε το λάθος βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στο χώρο του κέντρου χωρίς να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Τελευταία φάση ένα σούτ στα άστρα, από πλευράς Ατρομήτου.

                                

Γενικά η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου είχε πολά νεύρα και πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Ατρόμητο να δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει την ΑΕΚ στα μάτια, ενώ από την πλευρά της Ένωσης το άγχος ήταν φανερό, ειδικά στα πρώτα λεπτά.

                          

 

Οι δύο ομάδες αποζημίωσαν τους περίπου 50.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ με το εκρηκτικό ξεκίνημά τους στο β΄ ημίχρονο. Ειδικά ο Ατρόμητος ήταν μεταμορφωμένος και έδειξε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 47΄ από σέντρα του Καμαρά και κεφαλιά του Αναστασάκου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 53΄ ο Μπαζίνσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, την μπάλα να αναπηδά και να φεύγει πάνω από το δοκάρι. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία δημιούργησε η ΑΕΚ στο 57΄ με εκτέλεση Λαγού και κεφαλιά του Δέλλα, με τον Ιτάντζ να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση και με τη βοήθεια του δοκαριού να κρατάει τον Ατρόμητο στη διεκδίκηση του τροπαίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανωλάς με σωτήρια προβολή κόντραρε το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή.

 


Ο Δώνης "ανακάτεψε την τράπουλα" ρίχνοντας στο ματς τον Μπρίτο, ενώ ο Χιμένεθ έδωσε σύνθημα για... υποχώρηση, αντικαθιστώντας τον Μπλάνκο με τον Καφέ. Η τελευταία κίνηση είχε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι στο κέντρο και περιόρισε την πίεση του Ατρόμητο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου για την Ενωση οριστικοποιήθηκε στο 78΄ όταν η άμυνα των Περιστεριωτών αδράνησε και πάλι, Λυμπερόπολος και Καφές δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπάχα εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έγραψε πανεύκολα το 2-0. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παντελής Καφές στο 85΄ με πλασέ, μετά από ασίστ του Λαγού.

 



Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν και λίγο αργότερα το Νίκο Λυμπερόπουλο να σηκώνει στα χέρια του το Κύπελλο Ελλάδας. Ένα τρόπαιο με ιδιαίτερη αξία για τον 35χρονο άσο, καθώς είναι το πρώτο στην καριέρα του.


 

Ωστόσο, το φινάλε του τελικού σημαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.



* Στο ημίχρονο, στη φυσούνα του Σταδίου υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες ανάμεσα στον Γιώργο Δώνη και τον Βασίλη Δημητριάδη, αλλά και τους προέδρους των δύο ομάδων.

* Τραγικά τα όσα συνέβησαν από την αρχή του τελικού μέχρι και το τέλος του. Σκηνές μοναδικές για την... Ουγκάντα. Δυστυχώς, η βία βασιλεύει στο ποδόσφαιρο. Ακούει κανείς;

Οι Κυπελλούχοι

Ολυμπιακός 24

Παναθηναϊκός 17

ΑΕΚ 14

ΠΑΟΚ 4

Πανιώνιος 2

Λάρισα 2

Άρης 1

Ηρακλής 1

Εθνικός 1

ΟΦΗ 1

Καστοριά 1

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις