Logo

Βατικανό: Κοσμοπλημμύρα για την αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου ΙΙ



 
 

popejohnpaul_1-5-2011Περίπου ένα εκατομμύριο πιστοί υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών για την αγιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, που άρχισαν χθες με αγρυπνία.

(Δείτε το βίντεο και φωτο).

Η θήκη, που περιέχει τα λείψανα του Ιωάννη Παύλου ΙΙ, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί από την Κρύπτη του Αγίου Πέτρου στη Βασιλική και τοποθετείται πριν από το κεντρικό βωμό, που ονομάζεται «Εξομολόγηση», περιμένοντας την τελετή αγιοποίησης με προκαθήμενο τον Βενέδικτο ΙΣΤ.

Μετά την τελετή, πρώτα ο Πάπας και οι καρδινάλιοι, στη συνέχεια οι επίσημες αντιπροσωπείες, και, τέλος, οι πιστοί, θα παρελάσουν για προσκύνημα. Αύριο το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, η Βασιλική θα κλείσει και το φέρετρο θα τοποθετηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Σεβαστιανού, κοντά στην Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

Πάνω στο φέτετρο του Ιωάννη Παύλου, έχει τοποθετηθεί ανοικτό ένα αντίτυπο των Ευαγγελίων του Lorsch. Τα Ευαγγέλια του Lorsch χρονολογούνται από το μεσαίωνα (778-820 μ.Χ.) και περιέχουν τα Ευαγγέλια του Λουκά και του Ιωάννη. Τα αντίτυπά του αποτελούν έναν από τους πλέον πολύτιμους θησαυρούς της βιβλιοθήκης του Βατικανού. Ένα από αυτά δώρισε πέρυσι ο Βενέδικτος ΙΣΤ στην βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

 


Η τελετή αγιοποίησης του Καρόλου Βοϊτίλα θα διεξαχθεί σε δώδεκα γλώσσες. Δρακόντια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη, καθώς περίπου 90 αντιπροσωπείες κρατών αναμένεται να παραστούν, στην τελετή, μεταξύ τους πέντε βασιλείς και 16 αρχηγοί κρατών.

Παρούσα είναι και η Γαλλίδα μοναχή, η θεραπεία της οποίας θεωρήθηκε από το Βατικανό ως το θαύμα που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου, σε χρόνο ρεκόρ – μόλς 5 έτη μετά το θάνατό του, όταν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα χρειάζεται να περάσει μισός αιώνας για την αγιοποίηση ενός προσώπου.

Η αδελφή Μαρί Σιμόν Πιερ έπασχε από Πάρκινσον – την ίδια ασθένεια που ταλαιπωρούσε και τον Ιωάννη Παύλο – αλλά θεραπεύτηκε τον Ιούνιο του 2005, σύμφωνα με την εκκλησία κατόπιν θαυματουργής παρέμβασης του πρώην πάπα, ο οποίος είχε πεθάνει στις 2 Απριλίου του ίδιου χρόνου.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ήταν ο πρώτος μη Ιταλός Πάπας, μετά από 455 απόλυτης ιταλικής κυριαρχίας στο Βατικανό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις