Logo

Εργατική Πρωτομαγιά: Πορεία κατά του μνημονίου



 
 

prwtomagia_1-5-2011Με κοινά συνθήματα, αλλά με χωριστά συλλαλητήρια, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, τιμούν σήμερα Κυριακή την εργατική Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαθμώνος και ΠΑΜΕ από την Πρωτομαγιά θα διαμαρτυρηθούν για τον εργατικό μεσαίωνα που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατά της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Εξαιτίας των συλλαλητηρίων από τις 8 το πρωί διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος.

Κλειστές είναι ήδη η Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους, η Σταδίου, η Αιόλου και η Βασ. Γεωργίου.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, πραγματοποιούνται δύο συλλαλητήρια, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις εκπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, που έγινε στις 10.30 το πρωί, ακολουθεί πορεία, ενώ το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών, στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών.

Εξάλλου, με συγκέντρωση μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε στις 10 το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και ακολούθησε πορεία.

Μετ’ εμποδίων λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιάς, γίνονται και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα:

-Στην Αθήνα:

* για 24 ώρες θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΗΣΑΠ, το τραμ και ο προαστιακός.

*στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

*Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργήσει το μετρό, που εκτελεί δρομολόγια μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, λόγω απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ

*Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

-Στη Θεσσαλονίκη:

*Τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ, θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι

*Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 έως τις 06:25.

Τέλος, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι ναυτικοί, προβλήματα θα υπάρξουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις