Logo

Λιβύη: Νεκροί ο γιος και τα εγγόνια του Καντάφι



 
 

blstdd_1-5-2011Ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι φέρεται να διέφυγε από το χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη χθες το βράδυ, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο νεώτερος γιος του. (Δείτε το βίντεο)

Η αεροπορική επίθεση ακρίβειας, η οποία ήρθε ώρες αφού ο Καντάφι έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις, σκότωσε τον νεότερο γιο του δικτάτορα, Σαΐφ Αλ Αράμπ Καντάφι, 29 ετών και 3 από τους εγγονούς του, όλοι κάτω των 12 ετών.

Η λιβυκή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο Καντάφι και η σύζυγός του βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν σώοι. «Ο ηγέτης είναι καλά στην υγεία του. Δεν χτύπησε κατά την επίθεση. Το ίδιο και η σύζυγός του», δήλωσε ο Μούσα Ιμπραήμ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Διάφοροι αξιωματούχοι, ωστόσο, έχουν αμφιβολίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από αρκετές βόμβες.

Το ΝΑΤΟ, απ’ την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι χτύπησε το “κτίριο διοίκησης και ελέγχου στη συνοικία Bab al-Azizya”, αλλά επέμενε ότι δεν είχε συγκεκριμένο στόχο.

«Φαίνεται ότι είχαν διαρρεύσει πληροφορίες. Ο στόχος ήταν πολύ σαφής. Και θα περίμενε κανείς ότι η συγκεκριμένη γειτονιά θα φυλασσόταν, καθώς ζει εκεί η οικογένεια του ηγέτη, αλλά είναι μια κανονική γειτονιά. Κανονικοί Λίβυοι ζουν εκεί. Αυτή ήταν μια άμεση επιχείρηση για τη δολοφονία του ηγέτη της χώρας αυτής», είπε ο κ. Ιμπραήμ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις