Logo

ΑΕΚ-Ατρόμητος: ''Πόλεμος'' ανακοινώσεων



 
 

aek_anakoinwseis_1-5-2011Σκληρές ανακοινώσεις αντάλλαξαν την Κυριακή η Κυπελλούχος 2010-2011 ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Ατρόμητος, που ηττήθηκε στον τελικό με 3-0.

Ειδικότερα, η Ένωση χαρακτήρισε «γραφική» τη διοίκηση του Ατρόμητου απαντώντας σε προηγηθείσα ανακοίνωση των Περιστεριωτών που αυτοανακηρύσσονταν σε «ηθικούς νικητές» του τελικού.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ως εξής:

«Η πικρία για την μη κατάκτηση του Κυπέλλου από μία ομάδα γειτονιάς, όπως είναι ο Ατρόμητος ή Χαλκηδόνα ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο, είναι απολύτως κατανοητή, αλλά δεν επιτρέπει στην ιστορία και στο μέγεθος της ΑΕΚ να ασχοληθεί με τη γραφική διοίκηση του κ. Σπανού και τα όσα επικαλείται σε μια αστεία ανακοίνωση που εξέδωσε χωρίς φραγμούς και αξίες.  

Ελπίζουμε τουλάχιστον κ. Σπανέ να μην σας την υπαγόρευσε και αυτή ο παράγοντας της Super League και χθεσινός τηλεφωνικός συνομιλητής σας κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος σας κατηύθυνε ως υποβολέας για τις απαξιωτικές κινήσεις και δηλώσεις σας.  

Το σκορ του αγώνα (3-0) δεν επιτρέπει σε κανέναν να μειώνει τη δίκαιη κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, που πριν τη χθεσινή διαδικασία είχε αποκλείσει κατά σειρά Πανθρακικό (εκτός έδρας), Λάρισα (εκτός έδρας), Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ.  

Αναφορικά με τα λυπηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ τα καταδίκασε απερίφραστα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με δηλώσεις του Προέδρου της κ. Σταύρου Αδαμίδη σε όλα τα Μέσα.  

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι από τον Σεπτέμβριο η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη βία και τις συνθήκες που επικρατούν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αλλά τότε για να μη διακόψουμε τη «λαμπρή» πορεία των μεθοδεύσεων κάποιων, χαρακτηριστήκαμε ως αλαλάζοντες περαστικοί υπάλληλοι.

Τους ενοχλούσε προφανώς που η ΑΕΚ απέκτησε και πάλι φωνή.  

Δυστυχώς φέτος έχουμε γίνει μάρτυρες παρόμοιων επεισοδίων σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με προπηλακισμό των παικτών και των παραγόντων της ομάδας μας και σε πολλά άλλα.  

aek_anakoinwseis1_1-5-2011Πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι οι ΠΑΕ δεν μπορούν και δεν έχουν καμία εξουσία παρέμβασης ή καταστολής τέτοιων φαινόμενων κατά τη στιγμή δράσης τους, ειδικά όταν οι διοργανώσεις ανήκουν σε άλλους φορείς.  

Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας πρέπει να απασχολήσει την Πολιτεία και την Αστυνομία και να είναι σίγουροι ότι όταν το κάνουν θα βρουν συμμέτοχους όλους τους υγιείς συλλόγους και παράγοντες και πρώτη από όλους την ΠΑΕ ΑΕΚ που με κάθε τρόπο και όπου έχει τη δυνατότητα θα συνεισφέρει στην πρόληψη και στην εξυγίανση.

Αμέτοχοι θα παραμείνουν οι «επαγγελματίες» παράγοντες που επιβιώνουν μέσω της λάσπης, της νοθείας και της συγκάλυψης πράξεων βίας και τραμπουκισμού.  

Η ΑΕΚ δέχεται επιθέσεις από παντού και ο πόλεμος εναντίον της θα ενταθεί πριν και κατά τη διάρκεια των play off και όχι μόνο.  

Καλούμε όλους τους υγιείς φιλάθλους της ΑΕΚ σε εγρήγορση και συσπείρωση για την επίτευξη των στόχων της μεγάλης Ενωσίτικης Οικογένειας. Ενωμένοι είμαστε πάντα πιο δυνατοί.

ΠΑΕ ΑΕΚ - ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2010-2011».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ατρόμητου, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Πηγαίνοντας στο Ολυμπιακό Στάδιο για να πάρουμε μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία μας είχαμε πολύ μεγάλη χαρά πιστεύοντας ότι θα συμμετείχαμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Τελικά συμμετείχαμε σε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία που ακόμα και οι πιο ευφάνταστοι δημιουργοί δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν.  

Το κύπελλο Ελλάδας έπρεπε να το πάρει οπωσδήποτε η ΑΕΚ και το πήρε με πρωταγωνιστές το αλησμόνητο διαιτητικό τρίο που έπαιξε 100 μηδέν, ( πρώτο γκολ από πεντακάθαρη θέση οφ-σάιντ), που δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει το παιχνίδι και έπρεπε να το είχε διακόψει δεκάδες φορές πριν από το 91' που το διέκοψε οριστικά.  

aek_anakoinwseis2_1-5-2011Με μια ΕΠΟ με τεράστιες ευθύνες, που απέτυχε παταγωδώς και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους γιατί το ποδόσφαιρο γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Μια ΕΠΟ ανίκανη και ανήμπορη να οργανώσει ένα τελικό θωρακίζοντας την ισονομία και το 50-50% αλλά και να διεξαχθεί ο τελικός σε φυσιολογικές συνθήκες.

Αντί αυτού, εισπράξαμε ότι παίζαμε μέσα σε μια ρωμαϊκή αρένα όπου ο νικητής ήταν προδιαγεγραμμένος και τα λιοντάρια έτοιμα να μας κατασπαράξουν γιατί η ΑΕΚ με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος έπρεπε να πάρει το κύπελλο.  

Είμαστε, και το νιώθουμε, οι ηθικές νικητές του παιχνιδιού και ο κόσμος του Περιστερίου που ξεχύθηκε κατά χιλιάδες στους δρόμους της πόλης πρέπει να είναι υπερήφανος για τον Ατρόμητο. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στα χαρτιά, όπως θα μπορούσαμε, γιατί δεν θέλουμε τέτοιο τίτλο.  

Έχουμε μάθει να κερδίζουμε τους αγώνες μέσα στο γήπεδο. Χαρίζουμε όμως αυτόν τον τίτλο στην ΑΕΚ, για τον οποίο οι υγιείς φίλαθλοι της γνωρίζουν ότι είναι ένας τίτλος που κατακτήθηκε ως «τρόπαιο ενός πολέμου» με τον πιο ανήθικο τρόπο: Με την έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο, με σκηνές ντροπής που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου, με επιθέσεις εναντίον των παικτών μας, των οικογενειών τους, των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Με την ιδιωτική ασφάλεια που είχε προσλάβει η ΕΠΟ να παίρνει εντολές από τα στελέχη της ΑΕΚ ειδικά μέσα στα αποδυτήρια όπου επικρατούσε κλίμα τρομοκρατίας, και τη διοίκηση της ΑΕΚ εντελώς απούσα που δεν έκανε το παραμικρό για να προστατεύσει τα μέλη της αποστολής του Ατρόμητου.  

aek_anakoinwseis3_1-5-2011Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, που δεν χρειάζεται δεκανίκια για να πάρει ένα τίτλο αλλά διοικείται από παράγοντες που προσπαθούν με τις ενέργειες και τις συμπεριφορές τους να κάνουν ότι είναι δυνατό για να την καταντήσουν μικρή.

Χαρίζουμε αυτόν τον «πέτσινο» τίτλο και ως ανταμοιβή μας έχουμε την καθολική αναγνώριση του φίλαθλου κόσμου ακόμα και των υγειών σκεπτόμενων φιλάθλων της ΑΕΚ

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες Περιστεριώτες φιλάθλους που τίμησαν την ομάδα μας στο κορυφαίο ραντεβού της ιστορίας της και να είναι υπερήφανοι γι’  αυτήν γιατί είναι ο Ατρόμητος μια ομάδα που πρεσβεύει αξίες».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις