Logo

Λάρισα: Δίκη για τη δολοφονία σε ξενοδοχείο της Σκιάθου



 
 

skiathos_dolofonia_1-5-2011Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας αναμένεται να καθίσει, την Τετάρτη, ο Αφγανός  που κατηγορείται ότι πριν ένα χρόνο δολοφόνησε την 58χρονη Σταυρούλα Τσουρού μέσα στο ξενοδοχείο της, στη Σκιάθο και τραυμάτισε τον 63χρονο σύζυγό της και την 20χρονη κόρη τους.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα με προσωρινή άδεια παραμονής και έχοντας κάνει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, εργαζόταν από το Πάσχα του 2009 και περίπου για ένα χρόνο στο ξενοδοχείο της οικογένειας Τσουρού, όπου και διέμενε.

Πριν από περίπου ένα χρόνο και έχοντας επιστρέψει στη Σκιάθο από ένα ταξίδι του στην Αθήνα, ζήτησε από την εργοδότριά του να του καταβάλει το ποσό που του όφειλε ( 900 ευρώ) από την εργασία του.

Όμως, η Σταυρούλα Τσουρού δεν του έδωσε τα οφειλόμενα και το ίδιο βράδυ γύρω στις 2 τα ξημερώματα, ο Αφγανός φέρεται να τη σκότωσε με μια τσάπα την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό της.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει και το σύζυγο της 58χρονης. Τελικά τραυμάτισε τον 63χρονο και την 20χρονη κόρη του που επιχείρησε να βοηθήσει τον πατέρα της.

Ο Αφγανός μετά τη δολοφονία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Θεσσαλία», βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Μάλιστα, φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και σε δύο αυτοκίνητα των θυμάτων του.

Όταν οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν το δράστη, ο οποίος κρυβόταν σε δασική περιοχή του νησιού, εκείνος δήλωσε ότι είναι ανήλικος, έτσι αρχικά η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Ωστόσο, η συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε να κηρυχθεί αναρμόδιο το δικαστήριο, ισχυριζόμενη ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν ανήλικος.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο δράστης ήταν 28 χρονών, όπως προέκυψε από έρευνα η οποία βασίστηκε:

*Σε ένα αποτύπωμα, που είχε ληφθεί στη Ρόδο, όπου ο Αφγανός είχε συλληφθεί ως λαθρομετανάστης

*Στις εξετάσεις τις οποίες διενήργησαν ειδικοί πραγματογνώμονες στα δόντια και στη σπονδυλική στήλη του δράστη.

Έτσι, η δικογραφία παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφάνθηκε ότι αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης είναι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις