Logo

Δέκα ύποπτους καλεί ο εισαγγελέας για τα στημένα παιχνίδια



 
 

stimena_2-5-2011Περισσότεροι από δέκα παίκτες στοιχημάτων θα κληθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διενεργείται για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ήδη το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχει αποστείλει τις πρώτες κλήσεις  στους τζογαδόρους, καλώντας τους ως υπόπτους για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπα που έχουν στοιχηματίσει σε ματς στο εσωτερικό και έχουν κερδίσει από 10 έως 80 χιλιάδες ευρώ ανά αγώνα.

Μάλιστα, εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι ως ύποπτοι καλούνται εκείνοι οι παίκτες στοιχημάτων, για τους οποίους έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ποντάριζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε αγώνες, που αποδείχθηκαν στημένοι.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελείς, τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς ανέρχονται σε 40 και αφορούν σε αγώνες της Σούπερ Λιγκ, του Κυπέλλου Ελλάδας και της Β' Εθνικής.

Επίσης, ως στημένοι ελέγχονται και 2 ποδοσφαιρικοί αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέσα στο 2011, ο ένας της Β' Εθνικής και ο άλλος του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για άλλα δύο σκέλη της μεγάλης δικογραφίας τα οποία αφορούν :

α. τους παράγοντες του ποδοσφαίρου που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες, και

β. τα μεγάλα στοιχήματα που παίχτηκαν σε εταιρίες του εξωτερικού μέσω Ίντερνετ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις