Logo

Έβλεπε να ληστεύουν τον 78χρονο πατέρα του από το Skype!



 
 

skpthvs_2-5-2011Ένα ζευγάρι ληστών έπιασε επ’ αυτοφώρω, από την άλλη άκρη του κόσμου, ο γιος του θύματος, καθώς την ώρα που διερρήγνυαν το σπίτι του συνταξιούχου πατέρα του, εκείνος του μιλούσε μέσω Skype.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Ρόι Χικς, 78 ετών από τη Νότια Αφρική, χρησιμοποιούσε την διαδικτυακή υπηρεσία βιντεοκλήσεων για πρώτη φορά στη ζωή του προκειμένου να μιλήσει με τον γιο του, ο οποίος βρισκόταν στη Νέα Ζηλανδία, την ώρα που οι κλέφτες εισέβαλαν στο σπίτι του κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο γιος του θύματος παρακολουθούσε με τρόμο στην οθόνη του υπολογιστή του, καθώς οι 2 ληστές έδεσαν τον ηλικιωμένο πατέρα του και του ζήτησαν να τους παραδώσει ό,τι τιμαλφή υπήρχαν μέσα στο σπίτι.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, ο γιος του συνταξιούχου κάλεσε αμέσως την τοπική αστυνομία της Νότιας Αφρικής για να καταγγείλει τη ληστεία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε χθες τη σύλληψη του ενός εκ των δύο ληστών, καθώς ο δεύτερος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Ο αστυνομικός  Μίντλετον, δήλωσε: «Αυτό το περιστατικό δείχνει πόσο μπορεί να βοηθήσει τα πράγματα η νέα τεχνολογία. Παρόλο που ήταν χιλιάδες μίλια μακριά, ο γιος του θύματος είδε με τα ίδια του τα μάτια τους 2 άντρες που εισέβαλαν στο σπίτι του πατέρα του και του επιτέθηκαν».

«Έτσι, ήταν σε θέση να δώσει μια πλήρη περιγραφή των δραστών στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Αν δεν ήταν το Skype θα ήταν ιδιαίτερα απίθανο να συλλάβουμε τους δράστες», συμπλήρωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Φοιτήτρια δολοφονήθηκε μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της


Τελευταίες Ειδήσεις