Logo

Δημοσιογράφος 'κάρφωσε' στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του από την ΕΥΠ



 
 

vilaparadikasikou_15-11-2010Δημοσιογράφος "πούλησε" την πληροφορία στα φερόμενα ως μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος ότι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ! Αποτέλεσμα  ήταν οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές του νέου παραδικαστικού κυκλώματος, που "ειδικευόταν" στους πλειστηριασμούς ακινήτων, να γνωρίζουν από πέρυσι τον Ιανουάριο ότι τα τηλέφωνά τους έχουν...κοριό!

Τα παραπάνω προκύπτουν από όσα κατέθεσε  σήμερα  ο 65χρονος δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος ενώπιον του Αυτόφωρου της Αθήνας που επρόκειτο να δικάσει τον 53χρονο πολιτικό μηχανικό και φερόμενο ως "εγκέφαλο" του νέου παραδικαστικού κυκλώματος *******. Ο τελευταίος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο για πράξεις σχετικές με απειλή, παράνομη βία και κατοχή φυσιγγίων, κατόπιν καταγγελιών του Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Ο καταγγέλλων, που συνεργάστηκε με τις αρχές για την αποκάλυψη του κυκλώματος και για το λόγο αυτό βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, υποστηρίζει ότι έχει δεχτεί  απειλές  από τον κατηγορούμενο, για όσα  έχει καταθέσει ο ίδιος για το νέο  παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ο ******* είναι το πρόσωπο που του έστειλε ένα γράμμα με απειλητικό περιεχόμενο, το οποίο  περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από επιστολή του Απόστολου Παύλου, ένα ψαλμό του Δαυίδ και μια σφαίρα από Καλάσνικοφ.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος έφθασε  στο δικαστήριο συνοδευόμενος από έξι άτομα τα οποία είναι αστυνομικοί που τον προστατεύουν. Την προηγούμενη φορά, την 1-11-2010, δεν είχε εμφανιστεί στο Αυτόφωρο και το δικαστήριο είχε αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης, διατάσσοντας τη βίαιη προσαγωγή του.

Ο 65χρονος δικηγόρος, ο οποίος  με τις καταθέσεις του  έδωσε στο "πιάτο" το νέο παραδικαστικό κύκλωμα είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος σε μια άλλη μεγάλη δικογραφία. Πρόκειται για την υπόθεση της Αιξωνής, που αφορά την παράνομη αγοραπωλησία δημόσιας δασικής έκτασης στη θέση Αιξωνή της Γλυφάδας, η οποία αποτελεί "παρακλάδι" του παραδικαστικού κυκλώματος. Συγκατηγορούμενοι του Δημήτρη Παρασκευόπουλου στην υπόθεση της Αιξωνής - που δεν έχει ακόμη εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό- είναι συνολικά 26 άτομα,ανάμεσά τους επώνυμοι δικηγόροι, όπως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, επιχειρηματίες κ.α.

Σήμερα ο 65χρονος δικηγόρος έκανε την εμφάνισή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχοντας ως νομικό του παραστάτη,  στα έδρανα της Πολιτικής Αγωγής, τον Φαϊλο Κρανιδιώτη, πρόεδρο του "Δικτύου 21", μιας εθνικοπατριωτικής οργάνωσης, με σκληρές θέσεις, που δραστηριοποιήθηκε έντονα στην υπόθεση Οτσαλάν και ένα από τα ιδρυτικά της μέλη ήταν και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε  σε μια σύσκεψη  των φερομένων ως μελών του νέου παραδικαστικού κυκλώματος, που έγινε πέρυσι τον Ιανουάριο στο ακίνητο - "ορμητήριο" της ομάδας. Πρόκειται για  την περίφημη βίλα του Ψυχικού στον πρώτο όροφο της οποίας διατηρούσε γραφείο ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος  φέρεται ως εμπλεκόμενος  στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα και είναι κατηγορούμενος  στην πρώτη μεγάλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος για την οποία αναμένεται η έκδοση απόφασης μεθαύριο Τετάρτη. 

 Στη βίλα του Ψυχικού, λοιπόν, σύμφωνα με την κατάθεση του 65χρονου δικηγόρου ο ******  γνωστοποίησε  στους συνεργάτες του στο κύκλωμα πως έλαβε τηλεφώνημα από τον δικηγόρο Τάκη Βασιλακόπουλο, ο οποίος του είπε :"Μου τηλεφώνησε δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας και μου είπε ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνά σας".  Έτσι,  υποστήριξε ο 65χρονος δικηγόρος, "ο ******* μας είχε προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2010 να προσέχουμε πως μιλάμε στα τηλέφωνα".

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος θέλησε να συνεχίσει τη διήγηση για τη δράση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος που "ειδικευόταν" στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Μάλιστα, ανέφερε ότι "οι αρχές θεωρούν τόσο σημαντική την υπόθεση του παραδικαστικού που έχουν βάλει 15 αστυνομικούς να με φυλάνε μέρα-νύχτα."  

Ωστόσο, η πρόεδρος δεν άφησε το δικηγόρο να συνεχίσει με την επισήμανση  ότι για την υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος γίνεται έρευνα από την εισαγγελία εφετών της Αθήνας και ότι το παρόν δικαστήριο το ενδιαφέρει μόνο το θέμα των απειλών και το περιστατικό  με τη σφαίρα.

Τελικά, το Αυτόφωρο ανέβαλλε για τις 16-2-2011 την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί που θα καταθέσουν για τις ακριβείς  συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε η επίμαχη σφαίρα από Καλάσνικοφ.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις