Logo

Μεταλλικοί κόκκοι κρατούν τον καφέ ζεστό για ώρες !(vid)



 
 

cffbns_3-5-2011Ο πρωινός καφές είναι μια αγαπημένη “τελετουργία” εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, μια ομάδα εφευρετών υπόσχεται να βελτιώσει αυτήν την καθημερινή απόλαυση με τη χρήση ειδικών μεταλλικών κόκκων, οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν τον καφέ σας ζεστό έως και 5 ολόκληρες ώρες!

Οι πρωτοποριακοί κόκκοι, οι οποίοι ονομάζονται Coffee Joulies, αρχικά κρυώνουν τον καφέ σας σε μία πόσιμη θερμοκρασία 3 φορές γρηγορότερα από το κανονικό και στη συνέχεια, τον βοηθούν να διατηρήσει αυτή τη θερμοκρασία.

Λειτουργούν απορροφώντας την επιπλέον θερμική ενέργεια του καφέ όταν είναι πάρα πολύ καυτός και στη συνέχεια, απελευθερώνοντας την αποθηκευμένη ενέργεια πίσω στον καφέ, προκειμένου να τον διατηρήσουν σε άριστη θερμοκρασία.

Όσο κι αν κάτι τέτοιο φαίνεται να πηγαίνει ενάντια στους νόμους της θερμοδυναμικής, οι κόκκοι Coffee Joulies περιέχουν ένα ειδικό, μη τοξικό υλικό που τους επιτρέπει να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο: «Το υλικό αυτό, είναι σχεδιασμένο να λιώνει στους 140 βαθμούς Κελσίου και απορροφά πολλή ενέργεια καθώς λιώνει. Έτσι οι κόκκοι Coffee Joulies μπορούν να φέρουν τον καφέ σας σε πόσιμη θερμοκρασία 3 φορές γρηγορότερα από το κανονικό», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Η χρήση των κόκκων Coffee Joulies δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικούς στον καφέ σας μόλις τον βάλετε στην κούπα.

Το καλύτερο, βέβαια, σας το κρατήσαμε για το τέλος, καθώς δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε λάτρεις του καφέ για να χρησιμοποιήσετε τους συγκεκριμένους κόκκους, οι οποίοι κάνουν την ίδια δουλειά σε οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα, είτε πρόκειται για τσάι, είτε για ζεστή σοκολάτα ή για γάλα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις