Logo

Βρέθηκε το "μαύρο κουτί" του μοιραίου Airbus της Air France



 
 

airfrancerecorder_3-5-2011Το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου της Air France που συνετρίβη ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας το 2009, παρασύροντας στο θάνατο 228 ανθρώπους, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από την ομάδα έρευνας, από το βυθό του Ατλαντικού.

Μετά από επίπονη έρευνα μηνών με τη χρήση ειδικών ρομπότ, σε βάθος περίπου 4 χλμ., η ερευνητική ομάδα κατάφερε να ανακαλύψει τον καταγραφέα φωνής του μοιραίου Airbus της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος ελπίζεται ότι θα ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Πριν από δύο ημέρες ανακαλύφθηκε και ο καταγραφέας δεδομένων της πτήσης. Σε αυτόν έχουν καταγραφεί δεδομένα από τα όργανα πτήσης, όπως το υψόμετρο, η ταχύτητα και η θέση του πηδαλίου.

Και οι δύο μηχανισμοί σώζωνται σε καλή κατάσταση και πρόκειται να αποσταλούν στη Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα, όπου και θα διαπιστωθεί εάν είναι αξιοποιήσιμοι. Ο καταγραφέας φωνής, περιέχει τις τελευταίες συνομιλίες των πιλότων πριν από τη συντριβή.

Το Airbus A330 είχε απογειωθεί από το Ρίο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι, την 1η Ιουνίου 2009. Τέσσερις ώρες μετά την απογείωσή του και σε μεγάλο υψόμετρο, έπεσε σε καταιγίδα και συνετρίβη.

Τα συντρίμμια του Airbus εντοπίστηκαν στο βυθό του Ατλαντικού πριν από ένα μήνα, μετά από μακροχρόνια έρευνα με βαθυσκάφη, σε μια περιοχή που καλύπτει επιφάνεια 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι δύο καταγραφείς ή «μαύρα κουτιά» όπως είναι πιο γνωστά, είναι η μόνη ελπίδα να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

airfrance1_3-5-2011



 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Βρέθηκαν συντρίμμια από το δυστύχημα της Air France το 2009 (Vid)


Τελευταίες Ειδήσεις